15 Temmuz Milli İrade sergisi açıldı

Malatya AK Parti İl Başkanlığı tarafından 15 Temmuz'un halkın zihninde canlı tutulması adına '15 Temmuz Milli İrade’ konulu sergi açıldı.

15 Temmuz Milli İrade sergisi açıldı
31 Ağustos 2016 - 00:00 - Güncelleme: 31 Ağustos 2016 - 00:00

Malatya AK Parti İl Başkanlığı tarafından 15 Temmuz'un halkın zihninde canlı tutulması adına '15 Temmuz Milli İrade’ konulu sergi açıldı. 

Emekliler Parkı’nda gerçekleştirilen serginin açılışına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, il müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Serginin açılışında konuşan AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, 15 Temmuz'da hayatını kaydeden demokrasi şehitlerini anarak “Genel merkezimiz tarafından tüm Türkiye de milli irade sergisi açılışı var. Bizde bugün bu meydan da büyükşehir belediye başkanımız ile birlikte açılışında bulunduk. Tabi yaşadığımız olduğumu bu süreç malum bu örgüt askeriyemizin içinde ve kurumlarımızın içinde bazı asi grupların kalkışması sonucunda bir girişim olmuştur. Bunun ardından ülkemiz sayın cumhurbaşkanımızın talimatları ve istekleri doğrultusunda tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya da halkımız meydanlara indi. Malatya bu anlamda meydana inen ilk oldu. Bu kalkışmada verdiği özverili çalışmadan dolayı sayın belediye başkanıma ve valime teşekkür ediyorum. Destek veren Malatya halkımıza minnettar olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Açılan serginin unutulamaması gereken bir sergi olduğunu ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise “Burada kahramanlarımız var. Cumhurbaşkanımızın görülmemiş bir dik duruşu var. Bir o kadarda görülmemiş bir ihanet şebekesi var. Vatanına milletine geleceğine bu milletin vatanına milletine geleceğine bu milletin mukaddesatına inancına bayrağına ihanet etmiş bir şebeke var. Bu sergilerle bunların yapmış olduğu ihaneti yaşatacağız. Gelecek nesiller bunların vatan için millet için nasıl tuzak kurduğunu öğrenecek” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile birlikte Milli İrade sergisi açıldı. Sergiye vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum