2 Bin 400 Rakımda İftar

Malatya’nın en büyük aşiretlerinden olan Drijan Aşireti’nin yaylalarda bulunan mensuplarını, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Ramazan ayında yalnız bırakmadı.

2 Bin 400 Rakımda İftar
07 Temmuz 2015 - 13:09 - Güncelleme: 07 Temmuz 2015 - 13:30

Malatya’nın en büyük aşiretlerinden olan Drijan Aşireti’nin yaylalarda bulunan mensuplarını, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Ramazan ayında yalnız bırakmadı.

Yazıhan Belediyesi, “Biz Biriz Sofralarda Beraberiz” sloganı ile ilçe sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşları ziyaret etmeye devam ediyor. 2 bin 400 rakımlı alanda bulunan aşiret mensuplarını ziyaret eden Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, vatandaşlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

TRT 6’nın da canlı yayın yaptığı iftar programında konuşan Başkan Öztürk, “Yazıhan merkezde ilk defa geçen yıl başlattığımız programlarımız bu yılda devam ediyor. Yaylaya çıkan vatandaşlarımızı da yalnız bırakmadık ve bir iftar yemeğini de burada bulunan vatandaşlarımızla yapıyoruz. Yaylacılık kültürü, Malatya’nın en büyük aşiretlerinden olan Drijan Aşireti’nin yaklaşık olarak 300 yıllık geçmişine dayanmaktadır. Bu tarih boyunca atalarımızın gelip konakladığı yerler her bir vatandaşımızın burada bir anısı vardır, kimisi burada doğup burada büyümüştür. Bizler de bu geleneği yıllardır yaşatıyoruz. Genç nesiler özünü unutmasın diye iki yılda bir şenlik düzenliyoruz, şenliklerimize her dönem bir iş adamımız sponsorluk yapıyor. Bu geleneği devam ettireceğiz bizden sonra gelecek olan genç nesiller de devam ettirecektir. İşte hep duyduğumuz ve bu yılda yine büyükler tarafından küçüklere söylenecek olan ‘Nerede o eski Ramazanlar’ sözünden yola çıkarak; çocuklarımıza, gençlerimize o eski Ramazanları bir nebze olsun yaşatmak, bu güzellileri devam ettirerek geleceğe taşımak ve Ramazan ayının manevi havasına uygun olarak beraberce güzel anlar yaşamak amacıyla programlar düzenliyoruz. Bu arada bizlere iftar yemeği veren Gazi Baran kardeşimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Ramazan ayının herkesi bir araya getirerek insani bağları güçlendirdiğini söyleyen Öztürk, “Bu güzel Ramazan iftarında yaylada kardeşlerimizle beraber aynı sofraya oturmak, benim için büyük bir mutluluk kaynağı. Biz belediye olarak Ramazan aylarında vatandaşlarımızın bir araya gelmesi, birlik beraberlik ve kardeşliğin artması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” diye konuştu.

Sahur programının ardından TRT 6 ekibi ve Başkan Öztürk vatandaşlarla vedalaşarak, bölgeden ayrıldılar.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum