''2 Günlük Ambulansın Yanması Skandaldır''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Sağlık Bakanlığı tarafından Malatya’ya gönderilen ambulanslardan birinin yanmasının skandal olduğunu savundu.

''2 Günlük Ambulansın Yanması Skandaldır''
26 Mart 2015 - 13:06 - Güncelleme: 26 Mart 2015 - 13:07

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Sağlık Bakanlığı tarafından Malatya’ya gönderilen ambulanslardan birinin yanmasının skandal olduğunu savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 22 Mart'ta hizmete giren ve 24 Mart'ta oksijen gazı patlaması nedeniyle kullanılamaz duruma gelen ambulansla ilgili eleştirilerde bulundu.
2 günlük ambulansın oksijen tüpünün patlayıp yanmasının skandal olduğunu savunan Ağbaba, “İnsanlara sağlık ulaştırmak için çalışan ambulansların, insanların sağlığını tehlikeye atan bir rol almaları kabul edilemez. Kısa aralıklarla önce trambüsün, ardından ambulansın yanması, AKP icraatlarının hangi ciddiyetle gerçekleştirildiğinin göstergesidir. İnsan canını hiçe sayıp, yandaşlarını zengin etmek için çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. Her iki olayda da can kaybının olmaması tüm Malatyalılar için tek teselli noktasıdır” ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba ayrıca, konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Soru önergesinde şu sorular yer aldı:
“Henüz hiçbir hastaya bile müdahale etmeden bahsi geçen ambulanslar neden hizmetten çekilmiştir?
İl Sağlık Müdürlüğü’nün hizmetten çektiği ambulansları imal eden firmanın adı nedir ve hangi gerekçelerle ambulanslar bu firmadan alınmıştır?

Ambulanslardan bir tanesinin oksijen gazı patlaması sonucu hasar gördüğü belirtilmiş, fakat diğer üç ambulansın neden hizmetten geri çekildiği belirtilmemiştir. Diğer üç ambulans hangi nedenlerle hizmetten geri çekilmiştir?

Dört ambulans hizmete girmeden önce gerekli testlerden geçirilmiş midir? Kullanım hatası olmayacak kadar kısa bir sürede patlama ve yangının meydana geldiği ambulansta üretim hatası var mıdır?

İnsanlara sağlık ulaştırmak için çalışan ambulansların, insanların sağlığını tehlikeye atan bir rol almaları Bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir?”
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum