2.Uluslararası Fotokamp 2 Haziran'da Başlıyor

2. Uluslararası Malatya Fotokamp Projesi 2-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

2.Uluslararası Fotokamp 2 Haziran'da Başlıyor
31 Mayıs 2016 - 00:29 - Güncelleme: 31 Mayıs 2016 - 10:24

2. Uluslararası Malatya Fotokamp Projesi 2-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) tarafından hazırlanan, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye değer bulunan ikinci Uluslararası Malatya Fotokamp Projesi düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Anemon Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Miktat Alan,Fotokamp Genel Koordinatörü Mustafa Ertekin ile dernek üyeleri katıldı. Vali Yardımcısı Miktat Alan toplantıda yaptığı konuşmada, fotoğrafçılığın herkesin baktığı bir fotoğrafta farklı olanı görebilmek anlamına geldiğini ifade etti. Sanatçının ise herkesin düşünüp hissettiğini farklı bir şekilde hissederek yansıtan kişi olduğunu söyleyen Alan, “Fotoğraf sanatçısının duygularıyla harmanladığı insanı ve evrensel değerlerle yoğurduğu ve teknolojinin imkanlarıyla dizayn ettiği bir fotoğraf, müstakbel bir sanat esedir. Ancak sanat eseri özelliğine sahip bir fotoğraf herhangi bir kimse tarafından ve muhtemelen bir tesadüf neticesinde çekilmiş de olabilmektedir. Hülasa bilgi, birikim, estetik ve ekipmana şans faktörünü de ilave ettiğimizde küçük bir objektiften muhteşem bir sanat eseri meydana getirilmiş oluyor” dedi.

Fotokamp Genel Koordinatörü Mustafa Ertekin de geçtiğimiz yıl projenin ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek “Biz bu etkinliği çevredeki güzellikleri anlamak, dokunmak için yapıyoruz. Levent Vadisi’ne geçen yıl ilk gittiğimizde buranın güzellikleri konusunda farkındalık oluşturduk. Sivil toplum olarak elbette yapacaklarımız sınırlı. Doğadaki güzellikler bizim. Bunları görmek, göstermek gerekiyor. Çok güzel bir etkinlik bizi bekliyoruz” diye konuştu.

2-5 Haziran 2015 tarihlerinde ikincisini gerçekleştireceğimiz ve 4 gün sürecek olan etkinliklere, yurt dışından, Malatya’dan ve ülkenin dört bir yanından yüzlerce kişinin katılması bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum