AK Partili Milletvekilleri referandum çalışmalarını sürdürdü

TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan ile AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum kapsamında çalışmalarını sürdürdü.

AK Partili Milletvekilleri referandum çalışmalarını sürdürdü
24 Mart 2017 - 14:53 - Güncelleme: 24 Mart 2017 - 14:57

TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan ile AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum kapsamında çalışmalarını sürdürdü.

TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, Kale İlçesi’nde esnaf ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise Mısır Çarşısı, Kapsa Pazarı ve Yaş Sebze Meyve Hali’ndeki esnafları ziyarete etti. AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ise Akçadağ İlçesi’nde temaslarda bulundu.

"1980 KANLI DARBESİNİN ÜRETTİĞİ ANAYASA ARTIK YETER"

TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması çalışmaları kapsamında Kale ilçesini ziyaret etti.

Kale ilçesinde gerçekleştirilen programa Kale Belediyesini ziyaret ederek başlayan Özhan, referandum sürecinin meclisin yoğun maratonunun ardından başladığını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti.

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı Taha Özhan, "Cumhurbaşkanının ilk miting programlarından biri Malatya'da yapıldı. Bu kampanya dolayısıyla 16 Nisan vurgusu Türkiye gündeminden önce Malatya'da başlamış oldu. AK Parti İzollu ilişkisi üzerinde çok konuşulması gereken, neticelere bakıldığı zaman ise Türkiye'de sürekli dereceye giren kendini ispatlamış bir ilçedir.  Burada ikna ve tartışmadan ziyade muhabbet ortamı içerisindeyiz. Bu bizim için büyük bir nimet, oy oranlarının sıkıntılı olduğu yerlerde kardeşlerimizin yüklerinin büyük bir kısmı ikna ve tartışma süreçleriyle geçiyor.  Bizim için bu tarz ortamların olmaması büyük bir nimet" ifadelerini kullandı.

“BU BERBAT ANAYASA 37 YILDIR HUZURSUZLUKTUR”

16 Nisan'da Kale'den alacakları neticeden şüphe duymadıklarını belirten Özhan," Anayasa konusu Türkiye'nin hem en eski hem de en yeni konusu, en eski tartışması neredeyse 150 yıllık bir geçmişi var, en yeni tartışma çünkü gündemin sürekli ilk sıralarında. 2007 yılında anayasa referandumu yaptık. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilebilmesini sağladık. 2010 yılında bir anayasa referandumu daha yaptık, bunların dışında tam iki kez aylar süren anayasa çalışmaları yapıldı ancak her seferinde akamete uğradı. Bu öylesine berbat bir anayasa ki, bu berbat anayasanın ortaya çıkardığı düzenlerin tamamı son 37 yıldır bu memlekette sürekli huzursuzluk, kaos ve sıkıntı üretti. Ak Parti'de geçmiş diğer siyasi partiler, iktidarlar da bu durumdan nasibini aldı. En önemlisi milletimiz çok ciddi bedeller ödeyerek, 80 anayasasının ortaya çıkardığı maliyetleri hiç hak etmediği halde taşımak zorunda kaldı. Mecliste tartışıldığı sırada, muhalefete hiç bir siyasi iradenin bu berbat anayasadan daha kötüsünü getiremeyeceğini, bundan daha kötüsünü istese de kimsenin yapamayacağını, sivil iradenin getirdiği şey mutlaka kafadan kabul edilir. İçeriğiyle ilgili sıkıntınız olabilir ama ön şartınız şu olsun, herhangi bir sivilin getirdiği anayasa teklifi, 80 kanlı darbesinin ürettiği metinden daha iyi daha demokratik daha adilanedir. Buna hiç şüphe yok. Ancak bu, şu acı gerçeği değiştirmiyor elde ki anayasanın ruhu, hiyerarşisi büyük ölçüde devam edecek. Bizim ümidimiz bu berbat anayasadan, darbe anayasasının oluşturduğu krizlerden ülkenin biran evvel kurtulmasıdır. Bu yazılım, bu ruh orda olduğu sürece biz ne yaparsak yapalım belirli kısa dönemlerde hem kalkınma anlamında hem refah anlamında hem de huzur, barış ve demokrasi anlamında belli mesafeler kaydedebiliriz ama bu kötülük orada olduğu sürece öyle ya da böyle sorun üretmeye devam edecektir. AK Parti'nin son on beş yılı bunun delilidir" şeklinde konuştu.

“VESAYETLER ÖNÜMÜZE BERLİN DUVARI GİBİ”

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ise Akçadağ İlçesi’nde ziyaretlerde bulundu.

Vatandaşlarla bir araya gelen Yaşar, yaptığını konuşmada, “Önümüzde Berlin duvarı gibi duran bir utanç duvarı var. Memleketin şeklini vuracağımız mühürle belirleyeceğiz. Evet dersek memleketin geleceğinde iyi şeyler olacak. Vesayetler sistemiyle bazı şeyler sağlıklı ilerlemiyor. Bazı kurumlar halkın tercihinin önüne çıkıyor. Ak parti bu ağır hantal yapıya rağmen Türkiye'yi belirli bir noktaya getirdi. Özal anayasal yapıya takılmasaydı daha neler yapardı. Bu işin olması gerektiğini birbirimize anlatma zamanı” dedi.

Milletvekili Yaşar, yeni sistemle ilgili bilgiler vererek, “Bu sistem uzlaşmayı millete havale ediyor. En marjinal parti bile cumhurbaşkanı adayı gösterirken yüzde 51’in kabulüne mazhar olacak, onun değerleriyle bütünleşecek, onunla ortaklaşacak bir aday göstermek zorunda. Aday profili bir kere millet merkezine taşınıyor. Bu sistemde merkeze millet geliyor. Yeni yapıda karar mekanizması güçleniyor. Bütün yerlerde milli egemenliği hissediyoruz. Uzlaşma kültürü geliyor, ikili yapı ortadan kalkıyor, makine hızlı çalışıyor. Ekonomiden sosyolojiye, devletten özel sektöre, uluslararası ilişkilerden eğitime, sağlığa kadar birçok alanda hızlı bir döneme giriyoruz” ifadelerini kullandı.

ESNAFLAR ‘EVET’ DEDİ

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise merkezde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Pamuk Han, Sebze Pazarı, Kasap Pazarı ve Mısır Çarşısını ziyaret eden Milletvekili Şahin esnaflarla bir araya gelerek 16 Nisan halk oylamasının önemini aktardı.Esnaflarla bir araya gelerek sohbet eden AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin,Türkiye'nin kaderi adına viraj noktası olan 16 Nisan halk oylaması için vatandaş ve esnaflardan destek istedi.16 Nisanda tabi ki evet diyeceğiz" diyen Şahin, esnaf ve vatandaşların sorun ve taleplerini de değerlendirdi.

Milletvekili Şahin, Türkiye’nin 16 Nisan’da geleceğini oylayacağını kaydederek, “16 Nisan’da milletimizin bu dik duruşu inşallah hem başta ana muhalefet partisi hem de ülke üzerinde kendilerini bir takım yanlış emellere yönlendiren, içimize nifak sokmaya çalışan ülkeleri de hizaya getirecektir. Milletimizin onurlu ve dik duruşuyla, bizlere daha nitelikli bir demokrasi, daha yaşanabilir bir ülke olacak” diye konuştu. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum