Akçadağ Cezaevi İçin İlk Kazma Temmuz'da vuruluyor

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan,Akçadağ'a 1 adet T tipi Kapalı ve 1 adet Açık Cezaevi yapılması için proje çalışmalarının tamamlandığını,temmuz ayında inşaata başlanılacağını söyledi.

Akçadağ Cezaevi İçin İlk Kazma Temmuz'da vuruluyor
05 Mart 2015 - 11:43 - Güncelleme: 05 Mart 2015 - 15:06

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan,Akçadağ ilçesine 1 adet T tipi Kapalı ve 1 adet Açık Cezaevi yapılması için proje çalışmalarının tamamlandığını temmuz ayında inşaata başlanılacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan;
Akçadağ Cezaevi projesinin ilçeye kazandırılmasında bazı gecikmelerin yaşandığını belirterek projenin önününü kapatan engellerin aşıldığını ifade etti.

Başkan Kazgan,"Akçadağ Cezaevi projesi için  Güzyurdu Mahallesinde meradan ayrılan 623 dönümlük yer sorunluydu. Tahsisli alanın içinde bulunan şahıslara ait 102 dönümlük yer ve DSİ kanalı ile arsanın etrafının girintili çıkıntılı olması nedeniyle proje Adalet Bakanlığı tarafından uygun görülmedi.Bu nedenle sorunu çözmeye çalıştık ama vatandaşlar kamulaştırma olmadan herhangi bir fedakarlığa yaklaşmadılar.Belediyenin içinde bulunduğu mali çıkmaz bir yana kamulaştırma bir süreç gerektiriyordu. Bu nedenle çözümü imar uygulamasında gördük.Bu uygulamada zaman gerektiriyordu ama başka da çaresi yoktu.Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri yönetimiyle irtibatlı olarak sorunu çözmek için birlikte çalışmalar gerçekleştirdik.Sonunda sorunu çözerek arsa bütünlüğünü sağlayıp cezaevi için ayrılan yeri inşaat yapılmasına uygun hale getirmeyi başardık.

Sonuç itibariyle Akçadağ'a 1 adet T tipi Kapalı ve 1 adet Açık Cezaevi yapılması için proje çalışmaları başlatıldı. Temmuz ayında inşaata başlanacak.Şimdiden Akçadağ'ımıza hayırlı olsun"diye konuştu
 


YORUMLAR

  • 6 Yorum
  • Furkan
    9 yıl önce
    Ceza evleri yıllardır süregelen ğrojelerle şehir merkezlerının dışına yapılır, merkezdeki ceza evleri bıle şehrın dışında bir yerlere taşınır, malatyanın gelişimini doğuda üniversite kuzeyde baraj güneyde ise beydağı kapatıyor, malatyanın gelişebılecegı tek nokta batı yanı alçadağ mevkisi kalıyor. Bu gelişim yönünün ceza evi gibi bir psikolojik olumsuz etki yaratan bi imar nasıl olurda şehrin ve akçadağın gelişebıleceği tek yöne yapılır. Yapıldığını farzedersek bu projenın akçadağa ne katkısı olacak. Ceza evı madem akçadağ sınırlarına yapılacak akçadağa katkısı olan bir yere yapılsaydı, örnek olarak ören yolu tarafına. Gelen mahkum yakınları direk merkeze girecek böyle olursa. Ama güzyurdu mevkine yapılmasında gelen mahkum yakınlar bırakın akçadağa girmeyi akçadağın havasını bile solumayacak. Biz ne kadar konuşsakta boş. İnşallah gelen seçimlerde adam gibi adam ileri görüşlü bi insan seçilirde bu projeleri ele alır düzenler. Malatyalı olarak, adayımız münir ÖLMEZTOPRAKTIR.
  • ali akgün
    9 yıl önce
    Allah Allah bu akp de faşist dönemlerde olduğu gibi cezaevi yapma ile övünmeye başladı.Bir yandan dindar gençlik hedefi bir yandan her yerde cezaevi yapma projeleri.Tezat şeyler bunlar.Dindar gençliği cezaevindemi yetiştireceksiniz.İcraate bakarsanız kck,ergenekon ve balyozcuları dışarı salıp dindarları içeri alıyorlar.Allah akp yi acemi dönemine tekrar döndürsün.Ustalık yaramadı bunlara
  • ÖMER TAŞKIN
    9 yıl önce
    BU DÖNEM AKP DEN AKÇADAĞLI BİR MİLLETVEKİLİ OLURSA ALİ BEY DESTEK ALIR AKÇADAĞA BİRŞEYLER YAPILIR.FİKRET ÖZDEMİRİN AKP LİSTESİNDE OLACAĞI KONUŞULUYOR İNŞALLAH OLUR ALİ BEYDE DESTEK VERİR.
  • Ali demirci
    9 yıl önce
    ali başkan bir şeyler yapacakta encümenler bırakmıyor encümenleri dışarı etse güzel hizmetler olur ilçeye
  • MEHMET
    9 yıl önce
    Bir dejavu yaşıyoruz şu anda tam da yaklaşık bir yıl önce yani 30 mart 2014 seçimlerinden önce yine bir senaryo yazılmış Akçadağ a cezaevi geliyor hatta gardiyanları bile belli olmuştu nasıl olduysa o seçim dönemi olmadı çünkü Akçadağ lı bir defa inandırılmıştı bu yalanlarla oylar paket gitti sayın kazkan a şimdi Akçadağ lı ayağa kalktı bir vekil istiyor hatta neden iki tane olmasında diyor tabi ee nasıl kandıracaklar benim saf ve temiz duyguları olan Akçadağ lımı!!!cezaevi hatta Ankara da ki aksaray ın bir ikizide 7 haziran a kadar yaptırılabilir hazırlıklı olun böyle yalanlara....
  • bülent yılmaz
    9 yıl önce
    Cezaevi yapılırsa bu iş tamam önümüzdeki dönem ali bey akçadağın vekili, adam çalışıyo, ah şu borçlarda bir bitse