Akçadağ'da Kentsel Dönüşüm Heyecanı

Akçadağ’da kentsel dönüşüm start alıyor.

Akçadağ'da Kentsel Dönüşüm Heyecanı
31 Mart 2015 - 00:08 - Güncelleme: 07 Nisan 2015 - 07:44

Akçadağ’da kentsel dönüşüm start alıyor.

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan,Akçadağ'a yeni bir vizyon kazandıracak olan kentsel dönüşüm projesi için alan belirlemesinin yapıldığını ve gerekçe raporunun hazırlandığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kazgan,"Kentsel dönüşümle ilgili olarak şu ana kadar alan belirlemesi yapıldı ve gerekçe raporu hazırlandı. Örnekleme yoluyla belirlenen binalarla ilgili risk tespiti yapıldı.Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisans almış firmalara teklifler yapıldı.Çalışmalar devam ediyor"dedi

Başkan Kazgan,"Niçin bir 3. Etap TOKİ değilde Kentsel dönüşüm. İlçede yeni bir TOKİ konutu yapımı olabilirdi. Ama TOKİ konutları Akçadağ'ı yenileme imkanı vermiyor. Akçadağ'da mevcut yerleşim yerindeki 'Dam yada Pey' denilen harabe ve virane durumdaki eskimiş yapı stoku yenilenmek zorunda. Yoksa Akçadağ'ı bir ilçe, bir kent görünümüne kavuşturmak mümkün değil. Kentsel dönüşümün bir avantajı da proje içinde proje geliştirme imkanı mevcut. Bu uygulama sırasında Akçadağ höyüğünün üzerindeki tüm kaçak yapılar yıkılacak ve bir rekreasyon alanına dönüşecek. Höyük eteklerinde de bir vadi projesi olacak.

Ayrıca depreme dayanıklı olmayan yıkılmaya yüz tutmuş,çarşı içerisinde yer alan bazı binaları yıkarak merkez içi yolu genişletmeyi amaçlıyoruz.Eğer buradaki binalar maliyetli olduğu için anlaşarak yıkamazsak merkez içi yolu Akçadağ İmam Hatip Lisesi arka kısmında geçirmeyi düşünüyoruz.

Develi Mahallesi yolunda da  imar planıyla kamulaştırma sorunu çözülürse yatırım programına girmesi için engel kalmayacak. Bu yolun genişletme ve ıslahı gerçekleştiğinde, Kayseri yoluna göre mevcut haliyle 5 km kadar kısa olan yol, Yaylımlı Mahallesi üzerinde yapılacak güzergah değişikliğiyle 10 km kadar kısalabilecek. Bu durumda Develi Mahallesi yolunun devamında 'Tohma Bölgesi' olarak bilinen alanda bulunan 23 Mahalle bu yolu kullana bilecek.Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında,'Akçadağ Çarşısını 'da yeni baştan oluşturmayı hedefliyoruz.

Kentsel dönüşüm Akçadağ'a büyük bir değer katacak.İnşallah en kısa sürede projeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum