Akçadağ'da Kurbanlık Satışları Durgun

Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlıklarını piyasaya çıkaran Akçadağlı hayvan satıcıları, satışlarının düşük olmasından dert yandı.

Akçadağ'da Kurbanlık Satışları Durgun
22 Eylül 2015 - 00:01 - Güncelleme: 22 Eylül 2015 - 00:02

Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlıklarını piyasaya çıkaran Akçadağlı hayvan satıcıları, satışlarının düşük olmasından dert yandı.

Kurban Bayramına sayılı günler  kala Akçadağ Canlı Hayvan Pazarı’nda hareketlilik yok denecek kadar az. Daha çok küçükbaş hayvanların bulunduğu pazarda satıcılar, hareketliliğin bayrama yakın artacağını söyledi. 

"Mal çok alıcı yok" diyen küçükbaş kurbanlık hayvan satışı yapan Nedim Bozkurt,"Bayrama bir kaç gün kalmasına rağmen işlerimiz çok durgun, beklediğimiz düzeyde bir satış yok.Bu yıl kurban fiyatları pahalı değil ama satış geçen yıllara nazaran çok az.Küçükbaş hayvanlar 500 TL’den başlıyor bin TL’ye kadar çıkıyor. Fiyatlar uygun ancak,vatandaşın alım gücünün olmaması nedeniyle satışlar durgun seyrediyor.Arefe günü satışlarımızın artmasını bekliyoruz” dedi

Öte yandan, benzer bir tabloda ilçeye bağlı Ören Mahallesi'nde  yaşanıyor.Ören Mahallesi'nde  kurbanlık hayvan satışı yapan Doğan İnan, kurbanlık satışlarının çok düşük olduğunu belirterek, ekonomik durgunluğun kurban satışlarını etkilediğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum