Akçadağ'da Teknolojiye Direnen 40 Yıllık Usta

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 40 yıldır "El Testeresi Üretimi" yapan Testere ustası İbrahim Akdal teknolojiye direniyor.

Akçadağ'da Teknolojiye Direnen 40 Yıllık Usta
09 Eylül 2015 - 00:01 - Güncelleme: 10 Eylül 2015 - 20:37

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 40 yıldır "El Testeresi Üretimi" yapan  Testere ustası İbrahim Akdal teknolojiye direniyor.

40 yıldırlı el testeresi üretimi yapan, İbrahim Akdal (64) isimli usta Akçadağ ilçe merkezinde mini bir atölyede unutulmaya yüz tutmuş testere mesleğini ayakta tutmaya çalışıyor.

İbrahim Akdal (64) isimli usta ,"Yıllar önce bu meslek halk arasında çok rağbet görüyordu.Yıllar geçtikçe teknolojinin ilerlemesi ile birlikte testere sanatı ne yazık ki yok olmaya başladı.Eskiden işlerimiz gayet iyiydi,Gelişen teknoloji  ile birlikte fabrikasyon yapımı ürünler çoğaldı,özellikle Çin mallarının Türkiye piyasasına kalitesiz şekilde girmesi işlerimizi durma noktasına getirdi. İşlerimiz günden güne ve yıldan yıla geriye gitmekte.Haftalarca siftah yapamadığımız oluyor,ama her şeye rağmen mesleğimi sürdürmekten yana kararlıyım,ömrümün yettiği kadar da işimi devam ettireceğim.” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum