Akçadağlı Muhtarlara Bilgisayar Dağıtıldı‏

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, Bilgisayarla e-devlet Kulanım Yöntemi ve Yazışma Eğitimi Projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan muhtarlara dizüstü bilgisayar dağıtımı yapıldı.

Akçadağlı Muhtarlara Bilgisayar Dağıtıldı‏
23 Kasım 2015 - 12:45 - Güncelleme: 23 Kasım 2015 - 15:50

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, Bilgisayarla e-devlet Kulanım Yöntemi ve Yazışma Eğitimi Projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan muhtarlara dizüstü bilgisayar dağıtımı yapıldı.

Mahalle muhtarına bilgisayarların dağıtımı Akçadağ Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Garnizon Komutanı V. Kıdemli Başçavuş İlker Yakar, İlçe Emniyet Müdürü Muammer Gül, daire kurum amirleri ile mahalle muhtarları katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş, "Altı ay önce İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına proje başvurusu yapıldı ve proje kabul gördü. Proje kapsamında muhtarlarımıza e-devlet kullanımı, bilgisayar ve yazışma eğitimi verildi. Ayrıca yine proje kapsamında 20 gün önce Çanakkale'ye bir gezi gerçekleştirdik. Bugün de burada muhtarlarımıza dizüstü bilgisayarlar dağıtılacak. Projeye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Dernekleşmenin bir amacının olması gerektiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu tür faaliyetlerin çok önemli olduğunu ifade etti. Çakır, “Özellikle muhtarların bir araya gelerek, kendi sorunlarını tartışması ve çözüm bulunması çok olumlu. Muhtarlarımızla sahada beraber çalışıyoruz. Saha hakkında ilk bilgi aldığımız kişi muhtarlarımız oluyor. Bu anlamda muhtarlarımızla iş birliği içerisindeyiz. Artık her şey teknoloji ve iletişim ile yapılıyor, dolayısıyla muhtarlarımız da artık bilgisayar kullanabilmeli. Muhtarlarımıza bilgisayar alınmasını bir kazanç olarak görüyorum” diye konuştu.

Muhtarların, devleti temsil eden en ücra köşedeki görevliler olduğunu dile getiren Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise muhtarlara her zaman güvendiklerini, bu noktada muhtarlar için ne yapılsa az olacağını kaydetti. Vali Kamçı, “Cumhurbaşkanımız başta olmaz üzere devlet büyüklerimiz bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Zira Başbakanımızın da maddi ve manevi pek çok konuda sizlere vereceği destekleri zaten dile getirmişti. Şimdi de en kısa zamanda Köy Kanunu’nda yapılacak değişiklik ile tekrar mahalle muhtarlarımızın statüleri çok daha belirgin hale gelecek. Bilgisayarlar ile muhtarlık görevlerinizde faydalı hizmetler yapmanızı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından muhtarlara bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi. Daha sonra ise muhtarlar Kızılay'a kan bağında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum