Arapgir'in canlı tarihi!

Malatya’nın Arapgir ilçesi'nde yaşayan 67 yaşındaki Asım Külah tarihe, antikaya, musikiye ve hat sanatına olan merak nedeniyle 2 evini sergi evine dönüştürdü.

Arapgir'in canlı tarihi!
10 Ekim 2019 - 00:07 - Güncelleme: 10 Ekim 2019 - 00:19

HASAN ERYILMAZ/ Malatya’nın Arapgir ilçesi'nde yaşayan 67 yaşındaki  Asım Külah tarihe, antikaya, musikiye ve hat sanatına olan merak nedeniyle 2  evini sergi evine müzeye dönüştürdü.

Arapgir ilçesinde esnaflık yapan Asım Külah, 20'li yaşlarda başlayan tarih, antika ve musiki merakı sonrasında iki evini de sergi evine çevirdi.

Her gün yüzlerce insanın ziyaret ederek bol bol fotoğraf çektirdiği ilçe merkezinde bulunan sergi evlerinde her türlü geleneksel eşyaya, kervan çanlarına, Osmanlı dönemine ait mühürlere, kolonya doldurma şişelerine, eski radyolara, dikiş makinelerine, bakır tepsilere, kalburlara, gümüş mutfak takımları gibi eşyalara rastlamak mümkün.

Sergi evlerinde bulunan eşyaların tamamının Arapgir halkına ait olduğunu belirten Asım Külah, “Arapgir'in merkez ve mahallelerinden 50 yıldır topladığım eşyalar burada hobi olarak sergiledim, gelen misafirlerime hoş geldiniz diyorum içtenlikle sevgi ile kuçaklıyoruz günlük hayatımızı burada yaşıyoruz."diye konuştu

YORUMLAR

  • 0 Yorum