"Bakalım hangi binaları tekrar açacak"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “AKP Genel Başkanı, pazar günü Malatya’ya gelip toplu açılış yapacak deniliyor. Bakalım hangi binaları tekrar açacak. Merak ediyoruz. Umarım tekrar devlet hastanesini açtırmazlar.Sadece Erdoğan 2-3 kez açtı zaten” dedi.

"Bakalım hangi binaları tekrar açacak"
08 Eylül 2019 - 00:03 - Güncelleme: 08 Eylül 2019 - 15:18

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “AKP Genel Başkanı, pazar günü Malatya’ya gelip toplu açılış yapacak deniliyor. Bakalım hangi binaları tekrar açacak. Merak ediyoruz. Umarım tekrar devlet hastanesini açtırmazlar.Sadece Erdoğan 2-3 kez açtı zaten” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba beraberinde belediye meclis üyeleri ve parti yöneticileri ile birlikte Ağbaba ve beraberindekiler, Aşağıbağlar Muhtarı Ömer Şahin, Abdulgaffar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Özcan ve Ataköy Mahallesi Muhtarı Elif Gemici’yi ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.

MALATYA’NIN SORUNLARINA YAPICI MUHALEFET YAPIYORUZ

Milletvekili olduktan sonra ilk yaptığımız iş tüm muhtarlarımızı gezmek oldu diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Malatya’da adım atmadığımız yer kalmadı. Gittiğimiz yerlerdeki sorunları değerlendiriyor, hem meclise hem yerele taşıyoruz. Muhalefet milletvekili olarak elimizden geldiği kadar Malatya’nın sorunlarını gündeme taşıyoruz.TBMM’de Türkiye’nin en çok konuşulan illerinden biri Malatya.Hem soru, hem araştırma önergeleri hem de meclis kürsüsünde konuşarak Malatya’nın ve Malatyalıların sorunlarını gündeme getirip yapıcı muhalefet yapıyoruz.Büyükşehir olduktan sonra gezdiğimiz yerlerde bir çok aksaklıklar ortaya çıkıyor. Muhtarlarımızı önemsiyoruz. Muhtarlarımız bir kamu görevi yapıyor” dedi.

MALATYA’NIN HAK ETTİĞİ HİZMETLERİ ALMASINI İSTİYORUZ

“Hiçbir ayrım yapmadan tüm muhtarlarımızı geziyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Ağbaba, “ Ziyaretlerimizde ortaya çıkan bir gerçek var. O da her geçen yıl bir önceki yılı aratıyor.Yatırımlar durmuş, yarım kalmış durumda. Malatya’da son yıllarda yapılan tek şey bina tayinleri. Okulları taşıyorlar, kamu kurumlarını bir binadan başkasına taşıyorlar. Yapılan başka bir şey yok. Çevreyolu, göletler, barajlar ödenek yokluğundan durmuş durumda. Malatya’nın hak ettiği hizmetleri almasını istiyoruz.Malatya’ya yapılan haksızlıkları kabul edemeyiz. Yatırımların durmasını kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

TOPLU AÇILIŞ YAPACAKMIŞ!

Veli Ağbaba, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyaretini de değerlendirerek; “Pazar günü AKP genel Başkanı Malatya’ya geliyor. Toplu açılış yapacak deniliyor. Bakalım hangi binaları tekrar açacak, merak ediyoruz.Barajlar yapılıyor, sulama kanalları yapmayı unutuyorlar. Bu gelişinde bu kez de sulama kanalını açacak galiba. Umarım tekrar devlet hastanesini açtırmazlar. Zaten sadece Erdoğan 2-3 kez açtı” dedi.

GÜZEL KARDEŞİM KİŞİ BAŞI 50 BİN LİRAYI NASIL YEDİNİZ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin AKP Milletvekilleri ve bakanlara yaptığı harcamaları da gündeme getirerek; “Fakir fukara çöpte ekmek ararken, Malatya Büyükşehir Belediyesi gelen misafirlere kişi başı yaklaşık 50 bin lira para harcamış.Ne yediniz? O nasıl bir mide, o nasıl bir yemek? Söyleyince bozuluyorlar. Güzel kardeşim kişi başı 50 bin lirayı nasıl yediniz? Meclis üyelerimiz gelen misafirlere ne hediye aldıklarını da araştırıyorlar. Mardin’de Kayyum tarafından İçişleri Bakanı’na 50 bin liralık, Cumhurbaşkanına 139 bin liralık hediye almışlar.Biraz siyasi etik olsa derhal istifa etmeleri gerekir.Fakir fukara işsiz kaldığı, aç kaldığı dönemde milyarlarca liralık hediye almak ayıptır.Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde kimler bankamatik memuru araştıracağız. Malatya’da çok büyük haksızlık, ayrımcılık yapılıyor. AKP’ye oy veren fakir ile CHP’ye oy veren fakir arasında hiçbir fark yok.İkisini de işe almıyor.AKP Milletvekillerinin yakınları, kadın kollarının , gençlik kollarındakiler işe yerleşiyor. Birçok vakfa,derneğe AKP Belediyesi imkanları peşkeş çekiliyor.Malatya maalesef bizim dışımızda konuşan da yok” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum