Bakan Tüfenkci: Laiklik hususu Anayasa'da olacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "2015 yılının tamamında Türkiye'de kapılarda ve gümrükler vasıtasıyla 2 milyar 700 milyon lira değerinde kaçakçılık önlendi" dedi.

Bakan Tüfenkci: Laiklik hususu Anayasa'da olacak
29 Nisan 2016 - 12:36 - Güncelleme: 30 Nisan 2016 - 14:35

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "2015 yılının tamamında Türkiye'de kapılarda ve gümrükler vasıtasıyla 2 milyar 700 milyon lira değerinde kaçakçılık önlendi" dedi.Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.
 
Laiklik tartışmalarına değinen Tüfenkci, "Laiklik hususu Anayasa'da olacak, Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da olması gerektiğini açıkça ifade etti. Buna rağmen birilerinin bunun üzerinde siyaset yapmayı bir süre daha devam ettireceği görülüyor" dedi.
 
Türkiye'de Meclis'i çalıştırmamaya yönelik bir muhalefet tarzı izlendiğini ifade eden Tüfenkci, Türkiye'nin en büyük sorununun muhalefet sorunu olduğunu söyledi. Tüfenkci, kimsenin Meclis çalışmalarını tıkamak gibi bir hakkı olmaması gerektiğini belirtti.
 
"2 milyar 700 milyon lira değerinde kaçakçılık önlendi"
 
Tüfenkci, "2015 yılının tamamında Türkiye'de kapılarda ve gümrükler vasıtasıyla 2 milyar 700 milyon lira değerinde kaçakçılık önlendi. Bu yılın ilk çeyreğinde ise 752 milyon lira değerinde kaçak eşya ve 1 tondan daha fazla uyuşturucu madde ele geçirildi" dedi.
 
Çek yasasında bazı düzenlemeler yapılacağını belirten Tüfenkci, "Bunları da kamuoyu görüşüne açtık. Dönüşler hep olumlu. Yakında iflas ertelemeye yönelik düzenlemeyle birlikte Meclis'e sevk edeceğiz. Adalet Bakanlığı ile iflas erteleme üzerine çalışıyoruz. Bu son yıllarda kötü niyetli kullanılan argümanlardan birisi" şeklinde konuştu.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum