Başarı, sevmek ve sevildiğini hissetmekle başlar

Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya genelinde TEOG Sınavında Başarı gösteren 90 öğrenciyi ödüllendirildi.

Başarı, sevmek ve sevildiğini hissetmekle başlar
25 Ocak 2015 - 00:01 - Güncelleme: 25 Ocak 2015 - 00:07

Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya genelinde TEOG Sınavında Başarı gösteren 90 öğrenciyi ödüllendirildi. Belediyenin SODES kapsamında yürüttüğü "Hayata Pedal Çevir" projesi kapsamında düzenlediği törene katılan Vali Kamçı ve AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, büyükşehir belediyesi genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, şube müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Vali Kamçı burada yaptığı konuşmada "Başarı, sevmek ve sevildiğini hissetmekle başlar. Hayatlarının henüz başında olan bu çocuklarımızın elde ettiği başarı, okul-aile ve öğrenci arasındaki sevgi, güven ve özverinin bir sonucu olup daha büyük başarıların da müjdecisidir.

Başarının tesadüf eseri ortaya çıkmadığı asla unutulmamalıdır. Okulu sevmeden, ebeveyn ve öğretmen sevgisiyle beslenmeden, çalışmadan, emek harcamadan bu başarıyı beklemek mümkün değildir. Bilinmelidir ki, çocukları ile ilgilenen, sorunlarını çözmeye çalışan, okulla işbirliğini geliştiren ailelerin çocuklarının başarısı, ilgilenmeyen ailelere göre çok daha yüksektir. Bu ilginin üzerine yurdun dört bir yanında fedakârca görev icra eden öğretmenlerimizin takdire şayan emeklerini de ilave ettiğimizde başarı kaçınılmaz olacaktır.

Gelişen dünyayla bağlantılı olarak öğrenci üzerinde belirleyici gücün yalnızca okul olmadığını, aynı zamanda aile başta olmak üzere, arkadaş gurubu ve sosyal çevrenin de aynı oranda etkili olduğunu göz ardı etmemek gerekir. Bu nedenle sadece okuldaki eğitim etkinlikleriyle çocuktan başarı beklenmesi son derece yanlış olacaktır. Eğitimin ailede başlayan, okulda gelişen, toplumda olgunlaşan bir süreç olduğunu unutmamak lazımdır.

İnanıyorum ki, sizlerin başarısının arkasında da ailenizin, öğretmenlerinizin, arkadaşlarınızın çok büyük katkıları vardır. Sizler bu emekleri boşa çıkarmadınız ve üzerinizde emeği bulunan herkesin gurur kaynağı oldunuz. Ben de bu başarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyor, geleceğinizin başarılarla dolu olmasını diliyor, ailelerinize, öğretmenlerinize ve bu programı düzenleyen Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum." dedi.

Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından öğrencilere başarı belgesi verilerek bisiklet hediye edildi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum