Başbakan Davutoğlu'ndan, Tuğrul Türkeş'e teşekkür

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlık teklifini kabul eden MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş'e teşekkür etti.

Başbakan Davutoğlu'ndan, Tuğrul Türkeş'e teşekkür
27 Ağustos 2015 - 12:21

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlık teklifini kabul eden MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş'e teşekkür etti.Başbakan Ahmet Davutoğlu, terörle mücadeleyi AK Parti’nin seçim yatırımı olarak gösterenlere sert sözlerle yüklendi.

AK Parti İletişim Merkezinin ‘2 Milyon Gülen Yüz’ programı ödül töreninde konuşan Davutoğlu, "Terörle mücadeleyi AK Parti’nin seçim yatırımı olarak gösterenler soruyorum, uykusunda polislerimizi kim şehit etti. Kim yaptıysa savaşı onlar başlattı. Saldırıları başlatanlara bedel ödetmeye kararlıyız" dedi.

"BAHÇELİ HER ŞEYE HAYIR DEDİ"

Davutoğlu, 7 Haziran seçiminin ardından MHP lideri Bahçeli’nin her şeye ‘hayır’ dediğini hatırlatarak, "Koalisyon görüşmelerinde her zaman hayır diyen Bahçeli’dir. 4 teklifi biz daha teklifi yapmadan hayır diyeceğini açıklamıştır. Meclis içinde olan her şeye hayır diyen Bahçeli’dir. Her ihtimale hayır dedi" ifadelerini kullandı.

TÜRKEŞ’E TEŞEKKÜR, MHP’YE ELEŞTİRİ

Geçici hükümette yer alma teklifine olumlu yanıt veren Tuğrul Türkeş’e teşekkür eden Başbakan, MHP’ye eleştirilerini şöyle sürdürdü.

"Evet diyen Sayın Tuğrul Türkeş’e huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bütün bu baskılara karşı, Anayasa’nın gereğini, siyasi ahlakın ve böyle bir kritik dönemde devlet adamı ahlakının gereğini gösterdiği için Sayın Türkeş’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Sayın Türkeş büyük baskı altına alında, dirayetle direndi. Birileri de ’cevabım tarihi belge niteliğinde olacak’ diyor. Evet tarih sorumluluktan kaçan, şehit cenazelerini istismar eden, ihanet edenleri de yazacak."

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a yönelik hakarete de sert tepki gösterdi. Kadın örgütlerinin neden sessiz kaldığını soran Başbakan, CHP’ye de çağrıda bulunarak, "Sümeyye Erdoğan’a yönelik kampanya siyasi ahlaksızlıktır. Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum. Bu milletvekiline haddini siz bildirin. Siz bildirmezseniz biz had bildirmeyi de biliriz. Siyasi lider olabiliriz, devlet adamı olabiliriz ama her şeyden önce hepimiz insanız. Kılıçdaroğlu’ndna beklentim, bu konuda sesini yükselmesidir" dedi."

YORUMLAR

  • 0 Yorum