Başkan Çakır Tohma Mahallesini ziyaret etti‏

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeşilyurt ilçesine bağlı Tohma Mahallesinde değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarının yanı sıra asfaltlama çalışmaları da yapıyor.

Başkan Çakır Tohma Mahallesini ziyaret etti‏
24 Mayıs 2016 - 00:00 - Güncelleme: 24 Mayıs 2016 - 00:00

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeşilyurt ilçesine bağlı Tohma Mahallesinde değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarının yanı sıra asfaltlama çalışmaları da yapıyor.

Malatya kent merkezinde birçok cadde ve sokakta değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalarını kırsal mahallelerde de sürdürüyor.

Kırsal mahallelerin gelişimine katkı sunacak, bölge halkının nezih ve ferah alanlarda yaşamalarını sağlayacak yenileme çalışmaları kapsamında; Tohma Mahallesinin bütün yolları asfaltlanıp, kaldırım ve çevre düzenlemeleri yapılıyor.

Geçtiğimiz dönem Kırkpınar Mahallesini Tohma Mahallesine bağlayan 2.5 kilometre uzunluğunda 8 metre genişliğinde yeni bir bağlantı yolu açan Büyükşehir Belediyesi, düzenleme çalışmalarının yanısıra Tohma Mahallesini Malatya kent merkezine bağlayan yolda da bakım ve onarım çalışması yapıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Tohma Mahallesinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Geziye Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, Mahalle Muhtarı Ali Kaygusuz, bazı daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret sırasında mahalle sakinleri ile görüşerek, sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Çakır ayrıca, Şehit Kenan Çetin İlk ve Ortaokulu’nu da ziyaret ederek, okul yöneticileri ve öğrencilerle sohbet etti.

Başkan Çakır: Amacımız birkaç yıl içinde asfaltsız yol bırakmamak

Büyükşehir Belediyesi olarak grup yollarından sorumlu olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu kırsal mahallerin tamamında yenileme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Malatya’nın her yerinde çalıştıklarını vurgulayan Başkan Çakır, “Tohma Mahallemiz büyük ve düzenli bir yer. Mahallemizin kaldırımlarını yaptık. 3 kilometre uzunluğunda sıcak asfalt serdik. Aydınlatma ve yeşillendirme çalışmalarının sonunda mahallemiz daha da güzel olacak. Biz 1 yıl içinde muazzam yol çalışmaları yaptık. Vatandaşlarımız bu zahmetli ve zor işleri, geçtikleri her yerde gördüler. Bütün çabamız, gayretimiz insanlarımıza en iyi hizmeti sunmak için. Amacımız birkaç yıl içinde asfaltsız yol bırakmamak. İnsanlarımızın temiz ve güvenli yollarda yolculuk edebilmeleri bizi mutlu eder. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

Muhtar Kaygusuz’dan Teşekkür

Mahallelerine yapılan hizmetleri değerlendiren Muhtar Ali Kaygusuz, Tohma’nın 12 yıl önce kurulan bir mahalle olduğunu, mahalle sakinlerinin büyük bölümünün Çat barajında evi sular altında kalan insanlar olduğunu belirterek, “Buraya geldiğimiz ilk günden beri en kapsamlı hizmeti Büyükşehir Belediyemizden aldık. Mahallemiz pırıl pırıl bir görünüme kavuştu. Nüfusu 2 binin üzerinde olan mahallemiz de insanlar gelen hizmetlerden son derece mutlu. Çocuklarımız ve gençlerimiz temiz cadde ve sokaklarda bisiklet süreceğiz diye seviniyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve çalışan herkese şükranlarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum