Başkan İnce: Korsan Minibüsler Taşımacılık Yapıyor

Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Malatya’da halen sahada 350-400’e yakın korsan minibüsün taşımacılık yaptığını belirtti.

Başkan İnce: Korsan Minibüsler Taşımacılık Yapıyor
29 Mayıs 2016 - 00:00 - Güncelleme: 29 Mayıs 2016 - 00:04

Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Malatya’da halen sahada 350-400’e yakın korsan minibüsün taşımacılık yaptığını belirtti. 

Mesut İnce, yaptığı açıklamada, son dönemlerde Malatya’da servislerle ilgili en büyük sıkıntının korsan taşımacılık olduğunu ifade etti. Bununla ilgili yeterli mücadele verilmediğini dile getiren İnce, “Gerek Malatya Büyükşehir Belediyesi, gerek Emniyet Müdürlüğü ve jandarma tarafından yeterli denetimler yapılmamaktadır. Sadece şehir içi denetlemeyi şube müdürlüğü yapmaktadır. Bize gelen en son bilgiye göre 150’ye yakın korsan servis aracının bağlandığını öğrendik. Ancak bizce bu yeterli değildir. Bizim oda olarak talebimiz emniyet, belediye ve jandarmanın ortaklaşa bir korsan timi kurarak sahada esnafın hakkını savunmak adına korsan servisçilerle mücadele etmesi gerekir. Gerekli yasal çalışmaları yapmasıdır. Şu an sahada korsan çalışan 350-400 tane korsan taşımacı vardır. Bunun bir an önce engellenmesi gerekmektedir. Yasal süreç ne olursa biz de bunun takipçisi olacağız. Benim servisçilerden talebim, korsan taşımacılık yapan kişilerin plakasıyla beraber polis ekiplerine şikayet etmelidirler“ şeklinde konuştu.

Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri dışında kalan 11 ilçedeki ‘S’ plakalı minibüslerin de kent merkezinde taşımacılık yapmasının yasak olduğunun altını çizen İnce, “Ayrıca Malatya ilinde Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerindeki ‘S’ plakalar haricindeki, 11 ilçedeki ‘S’ plakalı minibüsler Malatya kent merkezinde taşımacılık yapamazlar. Buna yasalar ve kanunlar izin vermiyor. Bunlara da normalde şehirde taşımacılık yaparlarsa korsandan işlem yapılması gerekiyor. Bunlar sadece kendi ilçelerine işi yapmaları için ‘S’ plaka verilmiştir. Ayrıca 11 ilçedeki ‘S’ plakalı esnaf haricinde de taşımacılık yapılmamasına da müsaade verilmemesi gerekmektedir. Artık belediyeden alınan izinle servisçilik yapılması gerekiyor. Bu konuda Milli Eğitim Müdürü’nü göreve davet ediyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürleri ‘S’ plaka haricindeki esnafa ihale şartnamesinde belirterek bunun haricindekilere taşıma yaptırmamalıdır. ‘S’ plaka dışındaki esnaf taşıma yapamaz” diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum