Binler Kudüs için yürüdü

Malatya'da ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşle protesto edildi.

Binler Kudüs için yürüdü
11 Aralık 2017 - 00:02 - Güncelleme: 11 Aralık 2017 - 00:04

HASAN ERYILMAZ/ Malatya'da ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşle protesto edildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararı nedeniyle Emekliler Parkı önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde bir araya gelen binlerce vatandaş, ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile Fuzuli Caddesi'nden Kernek Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile Kernek Meydanı'nda toplanan binlerce Malatyalı burada İsrail'i lanetleyen sloganlar attı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan CHP Malatya il Başkanı Enver Kiraz ve MHP Malatya il Başkanı Bülent Avşar'ın yoğun programları nedeniyle katılamadığı  programda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya il Başkanı Hakan Kahtalı, Saadet Partisi Malatya il Başkanı Mehmet Asiltürk ile (HÜDAPAR) Malatya il Başkanı Orhan Dikgöz birer konuşma yaparak kararı tanımadıklarını belirttiler.

Yapılan konuşmaların ardından program Kur'an-ı kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından sona erdi.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum