Bir yılda 25 bin kişi ziyaret etti

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen yaban hayatı tanıtım merkezi, ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor.

Bir yılda 25 bin kişi ziyaret etti
30 Mart 2018 - 00:02 - Güncelleme: 30 Mart 2018 - 02:04

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen yaban hayatı tanıtım merkezi, ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor.

Vatandaşların yaban hayatı türü hakkında bilgi sahibi olabilmeleri ile türlerin yeni nesle tanıtılması maksadıyla tesisi edilen ve Türkiye'nin tabii hayata uyarlanmış ilk yaban hayatı tanıtım merkezi olma unvanına sahip olan alan 2017 yılında 25 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Malatya Beydağı Tabiat Parkı içinde inşa edilen ve 2015 yılında hizmete açılan sayısız yaban hayvanının tahnitinin bulunduğu müze, 24 saat nemin ve sıcaklığın dengelenmesini sağlayan özel klima sistemlerine sahip bulunuyor. Özellikle çocukların büyük bir ilgisini çeken merkezi her yaştan vatandaş ziyaret ediyor.

Çöl varanı, ceylan, küçük orman kartalı, bıldırcın, yaban keçisi, porsuk, çil keklik, boz ayı, kılkuyruk, yeşilbaş ördek, karaca, turaç, kum kekliği, toy, angıt, kızılşahin ve çizgili sırtlan başta olma üzere birçok türün tahnitinin sergilendiği müze ücretsiz olarak ziyaret ediliyor.

Merkez Her Yıl Binlerce Ziyaretçiyi Ağırlıyor

Tabiatı değerlerden mükellef bir kurum olduklarını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu şunları söyledi:

“Tabiatla ve tabii hayvanlarla alakalı vatandaşlarımızı bilgilendirmek özellikle de çocuklarımıza bu konuda gerekli tanıtımı yapmak gayesiyle çeşitli projeler uyguluyor ve tesisler açıyoruz. Malatya’da da hizmete açtığımız yaban hayatı tanıtım merkezi 2015 yılından bu yana hizmet veriyor ve her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. 2017 yılında 25.000 kişinin ziyaret ettiği bu merkeze her yıl daha fazla konuğun gelmesini ve o tahnitleri görmesini temenni ediyoruz.”diye konuştu

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum