Bu İşin Doğasında Seçilmemek de Var!

7 Haziran'da yapılacak Olan Genel Seçimlerde AK Partiden aday adayı olan İlahiyatçı-Eğitimci Fikret Özdemir yazılı bir açıklamada bulunarak aday olup olmamak bu işin doğasında olduğunu vurguladı.

Bu İşin Doğasında Seçilmemek de Var!
13 Nisan 2015 - 13:34 - Güncelleme: 13 Nisan 2015 - 15:41

7 Haziran'da yapılacak Olan Genel Seçimlerde AK Partiden aday adayı olan İlahiyatçı-Eğitimci Fikret Özdemir yazılı bir açıklamada bulunarak aday olup olmamak bu işin doğasında olduğunu vurguladı.

"Bu çalışmalarda son derece faydalı tecrübeler edindim. Muhteşem dostluklar kazandım... Bir faniye kolay kolay nasip olmayacak güzellikler yaşadım. Allah’ıma sonsuz hamd ederim. 

Ve yine bildiğiniz gibi, partimizin ileri gelenleri tercihlerini bir başka değerli arkadaşlarımızdan yana kullandılar. Benim bu seçimlere girmiş ve yarışlara katılmış olmam dahi onurların en büyüğüdür...
 
Değerli Dostlarım; hepinizin bildiği gibi memleketim olan Malatya’dan Ak Parti Milletvekilliği için ‘Aday adayı’ oldum ve buna bağlı olarak, yoğun bir tanıtım kampanyası çalışmalarında bulundum.
 
Bu çalışmalarda son derece faydalı tecrübeler edindim. Muhteşem dostluklar kazandım... Bir faniye kolay kolay nasip olmayacak güzellikler yaşadım. Allah’ıma sonsuz hamd ederim.
 
Ve yine bildiğiniz gibi, partimizin ileri gelenleri tercihlerini bir başka değerli arkadaşlarımızdan yana kullandılar. Benim bu seçimlere girmiş ve yarışlara katılmış olmam dahi onurların en büyüğüdür...

Ben aday adaylığımı açıkladığım basın toplantısında, aynen şu ifadeleri kullanmıştım; ‘Ak Parti öyle güzel bir camia ki, görev verildiği takdirde bu partinin çay ocağında bile çalışmak bir şereftir.’
 
Değerli dostlarım bunu laf olsun diye de demedim. Ben partime ve davama gönülden bağlı biri olarak, her kademede görev almayı büyük bir onur olarak telakki ederim. Neticede bu bir bayrak yarışıdır. Önemli olan kişiler değil, kurumlardır. Onun da ötesinde en önemli olan şey; vatanımızın dirlik, birlik ve bütünlüğüdür.
 
Bütün bunların üstünde ise, insanlarımıza ihlas ile hizmet etme şevkinin hiç kaybolmadan ve ufak bir şaibeye bulaşmadan tertemiz olması gerekmektedir.
 
Bugün bu hizmeti yapanın adı Ali olur veya Veli olur... İsimlerden ziyade üzerinde hassasiyetle durmamız gerek şey, nefislerimize yenik düşmeden bu kutlu bayrağı yeniden layık olduğumuz yere dikmektir. Yoksa; ’O ne dedi; bu ne dedi’ gibi kısır çekişmelerin içinde hakettiğimiz yere bir türlü gelemeyiz.
 
Değerli Dostlarım; burada size açık yüreklilikle bana ve kendi inanç değerlerime ters düşe bazı şeyleri sizinle paylaşmak istiyorum. Sizin de bildiğiniz gibi, adaylığı kabul edilmeyen bazı arkadaşlarımız, hayal kırıklığı yaşayarak, ‘Genel Merkez’ başta olmak üzere, tüm parti çalışanlarımızı yerden yere vuran açıklamalar yapmak suretiyle, davamıza ve hedeflerimize uygun olmayan açıklamalar yapmışlar, bu tip tavranışları üzüntü ile karşılamaktayız. İdealist insanlara yakışmamaktır.
 
Kardeşlerim senin adaylığını engellemek için birtakım iftiralar atıldığına inanıyorsan bile, davana zarar verme hesabını kabre ve mahşere bırak ogün cok yakındır.
 
Bir defa, bu bir seçimdir. Aday sayısı oldukça fazladır. Netice de, bir tercih yapılması gereklidir. Burada bize düşen, merkezin tercihlerine alabildiğine saygılı olup, gelen kararı kabul etmektir. Ama bu seçilemeyen arkadaşlarımızdan bazıları  ne yazık ki  nefsinin ve cevrenin oyununa gelmektedir
 
Fitne, şer odakları, uluslar arası güçler alçakça ve ihanet içinde her türlü oyunu oynarken sen ve benim onların yelkenlerine bir anlık dahi de olsa güç verme hakkı ve yetkisi yok olamaz olmamalı
 
Tanıtım kampanyası boyunca ‘Davanın kutsallığını’ dillerinden düşürmeyenlerin, seçilmediklerini anlayınca bu defa aynı davayı eleştirdiklerini ve seviyesizleştiklerini, büyük bir üzüntüyle seyrettim. Yani; insan gerçekten hicap duyuyor, böylelerini görünce. Neticede bu işin doğasında seçilmemekte var. Partinin kriterlerine uymuyorsan; bu sonucu da kabulleneceksin değerli Kardeşim.
 
Yoksa; yapmış olduğun işin sadece ikbal ve bir post kavgası olduğu ortaya çıkar ki; bu da gerçek bir dava adamına yakışmaz...
 
Gerçi dava adamı da öyle kolay yetişmiyor ya...
 
Kimi bu dava için gömleğini dahi satarken, kimileri de mal ve mülk yığarak dünyalıklar edinme peşinde...
 
Selam olsun o ‘Ben bu yola kefenimi giyerek çıkıtm’ diyen dava  erlerine  ve kadrolarına
 
Selam dua ve saygılarımla." dedi

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum