Çakır: Bahçeli Kenara Çekilmeli

MHP Akçadağ eski İlçe Başkanı Şahin Çakır,Yargıtay'ın tüzük değişikliğini öngören olağanüstü kurultay kararını değerlendirdi.

Çakır: Bahçeli Kenara Çekilmeli
27 Mayıs 2016 - 00:01 - Güncelleme: 30 Mayıs 2016 - 04:55

MHP Akçadağ eski İlçe Başkanı Şahin Çakır, Yargıtay’ın tüzük değişikliğini öngören olağanüstü kurultay kararı hakkında konuştu. Çakır, “Tabanda ve vatandaş nezdinde genel başkan adaylarımızdan Meral Akşener'e ciddi bir teveccüh var” dedi.

MHP'nin içerisinde bulunduğu tabloyu hiç bir şekilde hak etmediğini kaydeden MHP Akçadağ eski İlçe Başkanı Şahin Çakır, davaya yıllarını vermiş insanlar olarak MHP'nin mahkeme kapılarına düşürülmesinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade etti. Çakır, “Genel merkez maalesef süreci yönetemedi, camiaya karşı bir suç işledi. Biz bu duruma düşecek bir camia değildik. Genel merkezimizin tavrı süreci bu noktaya getirdi. Madem tabanda bir kongre talebi oldu, genel merkez ‘buyurun kongreye’ demeliydi. Genel başkanımız bu tavrı ile tabanın kendine olan güvenini sarstı. Artı vatandaşta genel başkanımıza karşı bir ön yargı oluştu. Seçim çalışmalarımızda vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde enerjimizi hep genel başkanımızı savunmakla geçiriyoruz, bu noktada çok zorlanıyoruz. Gelinen nokta itibariyle artık MHP'de bir kan değişikliği kaçınılmaz” şeklinde konuştu.

Çakır, MHP'nin bir adım öteye gidebilmesi için, eski gücünü toplayabilmesi için mutlak surette bir kan değişikliğinin olması gerektiğini aktardı. Çakır, “Mevcut genel başkanımız bir kenara çekilmeli, bir ombudsman gibi partimizi dışarıdan denetlemeli. Tabanda ve vatandaş nezdinde genel başkan adaylarımızdan Meral Akşener'e ciddi bir teveccüh var. Akşenerli bir MHP'nin olası bir seçimde yüzde 25'i görme şansı çok yüksek. Bunu tabandaki arkadaşlarımız ve vatandaşlarla yaptığımız görüşmelere dayanarak söylüyorum. Bu durumun gerçekleşmesi Türkiye'de genel siyaseti yeniden dizayn edecektir. Şayet olağanüstü kongrede mevcut genel başkanımızla yola devam etmeye yönelik bir delege iradesi tezahür eder ise buna saygı duyarız ama bu tablo ile gireceğimiz ilk seçimde baraj altında kalacağımız bir realitedir" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum