Çakır Tecde Şelalesinde inceleme yaptı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Tecde Mahallesinde yaptığı şelalenin, çevre düzenleme çalışmalarını da yapıyor.

Çakır Tecde Şelalesinde inceleme yaptı
29 Eylül 2016 - 16:10 - Güncelleme: 30 Eylül 2016 - 22:38

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Tecde Mahallesinde yaptığı şelalenin, çevre düzenleme çalışmalarını da yapıyor.

Yaptığı çevre düzenleme çalışmalarıyla Malatyalıların takdirini toplayan Büyükşehir Belediyesi, yeni fotoğraf karelerine konu olacak Tecde Şelalesini kısa zamanda hizmete açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Tecde Şelalesinde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Geziye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, şube müdürleri ile Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit’te katıldı.

Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını hayranlıkla gözlemlediklerini belirten Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, “Biz bütün şehir Büyükşehir Belediyesi ile kalkınıyor, güzelleşiyor dedik. Spor ve Yaşam merkezi, Hürriyet Parkı, Kernek Şelalesi, Kanalboyu, Fahri Kayahan bölgesindeki kanal projesi bunlara birkaç örnek. Mahallemizde devam eden çalışmalar kapsamında 2 kilometrelik yürüyüş parkuru yapıldı. Şelalemiz su ile buluştu ve şuan çevre düzenlemesi yapılıyor. Mahallemize ayrı bir görsellik kattı. Hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya’nın en önemli ulaşım akslarından biri olan Tecde-Yeşilyurt yolunu Malatya’ya yakışır hale getireceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, altyapısı biten cadde de üstyapı çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

Tecde Şelalesinin çevre düzenlemesini yaptıklarını vurgulayan Başkan Çakır, “Burayı ilk yapmaya kalktığımızda çok zahmetli bir iş ile karşılaşacağımızı biliyorduk. Şelalemizin bulunduğu mevkiinin kodu çok yüksekti. Kodu 5-6 metre düşürerek önce yol aksını düzelttik. Daha sonra şelalemizi yaptık. Şimdi çevresini düzenliyoruz. Şelalemizin sağında bulunan 500 metrelik yolumuzu 4 metre genişlikten 12 metre genişliğine çıkardık. Şelalemiz buraya farklılık kattı. Bu tür mekanların artması en büyük dileğimiz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu konularda çalışmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, inceleme gezisinin ardından Tecde Mahallesi sakinleriyle de bir araya geldi. Çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Başkan Çakır, vatandaşlara Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetler hakkında bilgiler verdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum