Çalık: AB İle İlgili Kararları Kendimiz Vereceğiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Avrupa Birliği bizi almak istese de istemese de biz bundan sonra kendi kararımızı kendimiz vereceğiz” dedi.

Çalık: AB İle İlgili Kararları Kendimiz Vereceğiz
26 Haziran 2016 - 00:01

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Avrupa Birliği bizi almak istese de istemese de biz bundan sonra kendi kararımızı kendimiz vereceğiz” dedi.

Bir dizi temas ve ziyarette bulunmak üzere Malatya’ya gelen Öznur Çalık, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Ekonominin önünü daha fazla açmak için mücadele edeceklerini dile getiren Çalık, “Gelmiş olduğumuz noktada tüm dünya biliyor ki siyasi istikrar, ekonomik istikrarı getirmiş ve ekonomik istikrarla birlikte de ülkeler büyümeye devam etmiştir. Bu anlamda Türkiye de siyasi istikrarıyla birlikte ekonomik istikrarını da yakalamış vaziyette. Bunun en önemli göstergesi şuanda tüm dünyada büyüme konusunda özellikle Avrupa Birliği (AB) sürecindeki ülkeler büyümelerindeki yüzde 1,5’luk büyümeye rağmen Türkiye’nin yüzde 4,5’luk büyümesi tüm dünya ülkelerine örnek ve emsal teşkil etmektedir. Bu anlamda siyasi istikrarın Türkiye’ye sunmuş olduğu katkıyı da odalarımız ve işadamlarımız çok net görüyorlar. 7 Haziran süreci, 1 Kasım süreci, 1 Kasım’dan sonraki AK Parti iktidarıyla birlikte ekonominin çok daha güçleneceğini hepimiz çok net hissediyoruz. Sayın Başbakanımızın söylemiş olduğu çok önemli cümleler var. Özellikle yurt içi ve yurt dışından yatırımcılarımıza ‘turkuaz halı sereceğiz’ dedi. Bu çok önemli bir cümledir. Özellikle bürokrasinin azaltılması, yatırım yapmak isteyen iş adamlarımızın bu konuda hükümetçe destek verileceğini belirtmesi iş adamlarımız ve ekonomimizi canlandıracak çok önemli bir cümledir. Şimdi bu dönem nasip olursa meclis çalışırken de bununla ilgili yasal düzenlemeler dahil olmak üzere çıkaracağız. Ekonominin önünü daha fazla açmak için mücadele edeceğiz" dedi.

Avrupa Birliği sürecinin yaklaşık 50 yıllık bir hikaye olduğunu ifade eden Çalık, "Her defasında kapının önünde bekletilen Türkiye’nin önüne engel koymak için çok önemli cümleleri sarf eden ülkeler oldu. En son Avrupa Birliği’nin ilk kurulurken, kurucu üyesi olan İngiltere’nin bugün söylemiş olduğu cümleleri tüm dünya çok iyi analiz etmelidir. 3 gün önce Cameron, ‘Türkiye’nin AB’ye dahil olması için 3 bin yılı ancak üyelik tarihi olabilir’ demiş ve 3 gün sonra kendi desteklemiş olduğu AB sürecinde kalmamız gerekir düşüncesini tamamen ortadan kaldıran İngiltere AB sürecine veda edecek referandumu yaptılar. Daha önce bin yıl hikayelerini çok duyduk. ’28 Şubat bin yıl sürecek’ diyenlerin yerinde bugün yeller esiyor. ‘3 bin yılında ancak AB’ye gireceksiniz’ diyen İngiltere de 3 gün sonra AB sürecine noktayı koydu. Bu vesileyle de AB üyesi ülkelerinde, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne sunacağı katkıyı çok net görmesi gerekiyor. Eğer onlar duyamıyorsa, biz AB üyesi ülkelerin vatandaşlarına sunmuş olduğu kriterleri kendimize kriter belirlemiş vaziyetteyiz. Hem master hem de Kopenhag kriterleri çok önemli hedeflerdi. Uyum süreci çerçevesinde de çok önemli yasal düzenlemeler yaptık. Cumhurbaşkanımız, ‘Amacımız Avrupa Birliği’ne girmek değil, amacımız milletimizin daha yaşanabilir bir ülkeye sahip olması ve refah seviyesini yükseltmek’ demişti. Biz bu konuda çalışmalarımızı yapıyoruz. Kişi başına düşen milli gelirimizden büyümemize kadar çok önemli hedeflerimizi gerçekleştirdik. Avrupa Birliği bizi almak istese de istemese de biz bundan sonra kendi kararımızı kendimiz vereceğiz” şeklinde konuştu.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele konusuna da değinen Öznur Çalık, şunları kaydetti:

“Şehirlerimizdeki yapılanmayı, terör yapılanmasının şu an tamamen sonuna gelmiş vaziyetteyiz. Operasyonlarımız çok başarılı bir şekilde sürüyor. Bundan sonra şehrimizin inşası ve imarı için, sosyal politikalarda o bölgelerde yaşayan insanlarımıza daha fazla katkı sunmak için genel merkez olarak ve hükümet olarak o bölgemizde hep beraber bir çalışma yürütüyoruz. Hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Sadece inşa ve imar değil, aynı zamanda kırsaldaki terör örgütünün yapılanmasını da ortadan kaldırmak için kırsalda terörle mücadelemiz devam edecek ve inşallah terörle mücadelenin neticesinde Türkiye’de büyüyen, gelişen ve tüm dünya devletlerine örnek olacak kardeşlik ve barış ortamında ilerlemeye devam edecek.”

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise Çalık’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Ticarette bazı sıkıntılarının olduğunu dile getiren Erkoç, “Ticarette bazı sıkıntı ve problemlerimiz var ama huzurun, istikrarın, güvenin olmadığı yerde ticaretin olması da mümkün değil. İnşallah ülkede yaşanan bu son terör olaylarının da sona ermesini temenni ediyoruz. Bir an önce ülkemizin birlik ve beraberliği noktasında herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım. Bu topraklarda, Anadolu topraklarında bu proje, yeni uygulanan bir proje değil. Yüzlerce defa belki uygulanmış ama başarıya ulaşmamıştır. Ben inanıyorum ki siyasi tutumun kararlılığı ve milletin kararlılığı bu işin üstesinden gelecektir. İnanıyorum ki şer güçleri, hain güçler emellerine asla ulaşamayacaklardır. Allah bu ülkenin birlik ve beraberliğini daim etsin” şeklinde konuştu.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da şehitlere Allah’tan rahme dileyerek, terörün son bulmasını temenni etti. Kahtalı, “Ülkemizde terörün olmadığı, birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığımız bir ülke olur. Buna doğru gidiyoruz. Çok az bir sıkıntımız kaldı. İnşallah bunu da atlatacağız” diye konuştu. Ticaret noktasında Malatya’nın bölgenin en güçlü illerinden biri olduğunu ifade eden Kahtalı, “Yatırım ve organize sanayi bölgelerindeki çalışmalar noktasında Allah’a şükürler olsun ticarette iyi bir noktadayız. Daha iyiye gitmesi içinde Bakanımız, Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekillerimizle birlikte gayret içerisindeyiz” şeklinde konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum