Çalık aktif siyaseti bırakıyor mu!

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın yeni dönem için aday olmayacağım söylemi ne anlama geliyor?

Çalık aktif siyaseti bırakıyor mu!
09 Ağustos 2020 - 00:15 - Güncelleme: 09 Ağustos 2020 - 05:51

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın yeni dönem için aday olmayacağım söylemi ne anlama geliyor?

Geçtiğimiz günlerde bir TV kanalında katıldığı programda açıklamalarda bulunan  Çalık, yeni dönem için aday olmayacağını belirtti.

Çalık'ın bu beklenmedik çıkışı aktif siyasete nokta koymak olarak yorumlanabilir mi? Belirli bir kesim bunu bu yönde yorumlasa da Çalık'ın aktif siyaseti bırakacağına inananlardan değilim.

Bazı siyasi ve bürokratik cinayetlerini saymaz isek, Çalık son dönemlerde Malatya'nın yetiştirmiş olduğu en önemli siyasi figürdür.

Çok değil bir dönem önce  AK Parti'de Milletvekili olarak seçilen  Taha Özhan ve Nurettin Yaşar'ı  hatırlayanız var mı, veya son tahlilde kentte uzun bir süre milletvekilliği görevinde bulunan Miraç Akdoğan'ı hatırlayan var mıdır..?

Herkes siyaset yapabilir, belediye başkanı, il başkanı, milletvekili vs olabilir ama herkes siyasette iz bırakamaz.. 

Çalık, Malatya siyasetinde önemli izler bırakan bir 30-40 yıl sonrada ismi konuşulacak önemli bir siyasetçidir.. AK Parti iktidarlarında Malatya'ya kazandırılmış önemli hizmetlerin arka planında hep Çalık olmuştur..

Özgüveni yüksek, mücadeleden kaçmayan, tuttuğunu koparan, güce şekil vermeyi seven Çalık'ın AK Parti'deki siyasi yolculuğu önümüzdeki dönemlerde de devam edecektir.. Bu devam ediş belki Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği (YİK) de, belki Büyükşehir Belediyesi'nde, belki de Teşkilat bünyesinde olacaktır.. Bunu bekleyip hep beraber göreceğiz.. 


 
HASAN ERYILMAZ

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum