Çalık: Her birey eşit haklara ve eşit imkanlara sahiptir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çalık: Her birey eşit haklara ve eşit imkanlara sahiptir
02 Aralık 2016 - 19:20 - Güncelleme: 03 Aralık 2016 - 15:47

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Partili Çalık,Her bireyin, toplum yapısı içerisinde eşit haklara ve eşit imkanlara sahip olduğunu belirtti.

Çalık mesajının devamında,"Engellilerin yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun ve tüm insanlığın ortak bir sorunudur. Öyle ki 3 Aralık’ın önemi de burada ortaya çıkmaktadır. Unutulmamalıdır ki her insan; bir engelli adayıdır.

Engelli vatandaşlarımıza karşı toplumun asli görevi; öncelikle onlarla empati kurmak, sorunlarına duyarlı kalmak, hayat kalitelerini yükseltecek politikalar üretmek ve birlikte kucaklaşmaktır. Onlara, engellerin hiçbir şeye engel olmadığını hissettirebilmektir.

AK Parti hükümetleri döneminde; engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, hayat standartlarını yükseltmek, istihdama katılmalarını sağlamak, onlara biraz olsun tebessüm edebilmelerine vesile olmak için birçok önemli çalışmalara imza attık. Onları toplumla bir ve beraber kılmak, daha fazla politikalar üretmek adına çalışmalarımıza da tüm hızıyla devam ediyoruz.

AK Parti döneminde ilk engelliler kanunu olan, 5378 Sayılı Engelliler Kanunu ile engellilerimizin hayatını büyük oranda değiştirdik. 2010 yılında Anayasanın 10. maddesinde yapılan değişiklikle engellilere pozitif ayrımcılık anayasal düzeyde güvence altına aldık. Engelli memur sayısı 2002 yılında 5 bin 777 iken şu an bu rakam tam 48 bin 963. Bakıma muhtaç bütün engelliler ilk defa bakım hizmeti kapsamına alınmış, evde veya özel bakım merkezlerinde sunulan bakım hizmetinin ücretlerinin devletçe ödenmesi sağlanmıştır.

Bundan vesileyle; canda engel olmaz, olursa yürekte olur. Yürekteki tüm engellerin kaldırılması temennisiyle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, bu müstesna günün duyarlılığı arttırmasını diliyorum" ifadelerini kullandı




 


YORUMLAR

  • 0 Yorum