Çalık'tan Esnaf Kuruluşlarına ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ile Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren’i ziyaret etti.

Çalık'tan Esnaf Kuruluşlarına ziyaret
26 Haziran 2016 - 15:11 - Güncelleme: 26 Haziran 2016 - 15:13

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ile Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren’i ziyaret etti.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, araç geçişi verilen Karahan Tüneli’nin hayırlı olmasını temenni ederek,  “AK Parti her konuda başarılı da,  duble yollarda, köprülerde, tünellerde, denizaltında, gerçekten Ferhat olup dağları deldiler. Bunu seven, sevmeyen hiç kimsede inkar etmez. Gerçekten ülkeye çağ atlattılar.” dedi.

Ziyarette esnaf ve sanatkarların taleplerini de dile getiren Keskin, “K1 belgelerinin fiyatının aşağıya çekilmesi, üçüncü kişiye devir hakkının verilmesi, Esnaf ve sanatkar kesimini Bağ-Kur primleri çok yüksek, Cumhurbaşkanı ve başbakanımızın da bilgileri var, 100 TL tutarında bir prim desteği verilmeli, bu bizim ve esnaflar için çok önemli. Çünkü işverenlere vermiş olduğunuz o desteği esnaf ve sanatkarlara da vermek zorundasınız. Bu aslında bir yerde de zorunluluk haline geldi. İşverenlere verip de kendi işini yapan esnaf ve sanatkar kesimine de bu 100TL’lik destek verilmeli. Eski başbakanımızın da burada KDV’siz ve ÖTV’siz araç verilmesi konusunda müjde verdiniz. AK Parti’nin verdiği sözleri yerine getireceğini ümit ediyoruz. Esnaf ve sanatkarın önünü açarsanız, ülkenin önü açılır. Esnaf ve sanatkar kesimine bakarsanız, Allah’ta size bakar. Çünkü bugün en darda olan kesim esnaf ve sanatkar kesimidir.” diye konuştu.

ESKKK Başkanı Ali Evren ise, “Biz şuana kadar faizsiz krediden 10 milyon 470 bin TL tutarında bir kredi överdik. Faizli kredi ile birlikte bu rakam bu yıl için yaklaşık 38 milyon TL tutarında kredi verdik. Hakikaten piyasa darda. Çek ve senetlerden dolayı, kredi kartlarından dolayı sıkıntı yaşanıyor. Bankaya 600 kişilik bir liste gönderdik, gelen cevap da 275 kişiye kredi verilmemesi isteniyor. Esnafımız burada mağdur oluyor. Bu nedenle kısa vadeli bir sicil affı getirilmeli.” İfadelerini kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise ziyarette şunları söyledi, “Partimize kurulduğumuz andan itibaren esnaf ve sanatkarımızı AK Parti’ye çok büyük destekler verdi. Bu desteğinin yanında AK Parti hükümetleri de esnaf ve sanatkarımıza sahip çıktı. Yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda Halk Bankası aracılığı ile esnafımıza vermiş olduğumuz destekler her defasında artan rakamlarla yaklaşık 750 milyon TL süspanse edilen kredilerin faiz  oranları esnafımız için çok önemli kazanımlardı.  Esnaf kızı, esnaf eşi olarak ve kendisi de esnaf olan birisi olarak hep 15 yıllık iktidarımızda esnafımızın hem hükümetimizde, hem de Meclisimizde sesi olmaya gayret gösterdik. Ama şuanda esnafımızla ilgilenen bir bakanımız var. Gümrük ve  Ticaret Bakanımız, Malatya’nın bakanı, dolayısıyla esnafımızla çok daha yakından ilgilenecek ve  buradan Türkiye’ye güçlü bir ses verecek. Faizsiz kedilerin ulaşmasında Malatya, Türkiye’ye örnek olan illerden birisi. Bu sene Malatya’da yaklaşık olarak 38 milyon TL tutarında kullanılan bir bütçe var. Burada başkanlarımız Keskin’e ve Evren başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Çalık, Onkoloji hastanesi konusunda da , “İnşallah yeni yapılacak olan Onkoloji Hastanesi, bunu söylemekte imtina etmiyorum, çünkü biz bazen vefasızlık gösterebiliyoruz, bu fikrin sahibi Şevket Keskin’di.  İlk söylediği zaman, bana geldiği zaman, ‘Dosyayı hazırla, gel sayın cumhurbaşkanımız ile paylaşalım’ dediğimde, çok fazla sayıda arkadaşımız, ‘ya yine bir bilinmeze doğru gidiyorsunuz’ dediler. Ama Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettiğimizde, ‘Takip edelim, Malatya’ya bir Onkoloji Hastanesi yakışır’ dediler, son geldiklerinde de yine söylediler. Bakanlarımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde İnşallah Malatya’mıza Onkoloji Hastanemizi kazandıracağız.  Malatya yatırımlar konusunda çok önemli hizmetleri almaya devam edecek.” diye konuştu.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE...

Keskin, ikinci üniversitenin şehir merkezine yakın olmasını istediklerini söyleyerek, “İkinci üniversitenin yeri Askeri Hastane ile Yeşiltepe’deki askeri bölge olmalıdır. Üniversitenin şehir merkezi ile iç içe olması lazımki, esnaf ve sanatkar kesiminin ve Malatya’nın faydalanması gerekir. Götürüp Akçadağ Öğretmen Okulu’na yaparsanız, iki tane şirket girer ve Malatya faydalanamaz.” dedi.

Çalık ise, “İkinci üniversite ile ilgili teklifimizi AK Parti Grup Başkanlığımıza verdik. Hem YÖK Başkanımız ile görüştük, hem Milli eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz ile görüştük. İkinci üniversitemizi bu dönem kazandırmak bizim boynumuzun borcu. Çok fazla projelerimiz var. Malatya’yı bu dönem şampiyonlar liginde koşarken görmek istiyoruz.” diye konuştu

YORUMLAR

  • 0 Yorum