"'Hayır'cılar 'Evet' diyenlere baskı oluşturuyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık beraberinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile referandumda “Evet” diyeceklerini açıkladıkları gerekçesiyle bazı kesimlerce baskı altında tutulduklarını iddia eden muhtarları ziyaret ettiler.

"'Hayır'cılar 'Evet' diyenlere baskı oluşturuyor"
17 Şubat 2017 - 15:00 - Güncelleme: 19 Şubat 2017 - 23:44

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık beraberinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile referandumda “Evet” diyeceklerini açıkladıkları gerekçesiyle bazı kesimlerce baskı altında tutulduklarını iddia eden muhtarları ziyaret ettiler.

Ziyarette bulunan CHP’li Gürsel Tekin’in Malatya’da yaşayan yeğeni de referandumda  “Evet”  oyu kullanacağını açıkladı.

Akçadağ’ın Büyükçimiş Mahallesi Muhtarı Mehmet Akgün, Yaylımlı mahallesi Muhtarı Şeyho Karabulut’un referandumda “Evet” oyu kulanacaklarını açıklaması üzerine bazı kesimlerin  baskı oluşturmaya çalışması üzerine Çalık beraberindeki heyet ile birlikte muhtarları ziyaret etti.

Çalık, “Öyle yürekli ve öyle güçlü bir çıkış yaptınız ki, dolayısıyla bizler sizi ziyaret edelim,  bu konuda sizleri mağdur etmek isteyenlerin olduğunu duyduk. Aslanlar gibi bizim sizin yanınızda olduğumuzu, Alevisiyle, Sünnisiyle bütün vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu çok net hissettirmek için sizleri ziyaret ediyoruz.”  dedi.

Ziyarette konuşan Büyükçimiş Mahallesi Muhtarı Mehmet Akgün, CHP’den istifa ettiğini ve AK Parti’ye kaydını yaptırdığını belirterek, “Önümüzde 16 Nisan’da bir referandum var,. ‘ Evet’ diyeceğiz.” İfadesini kaydetti.

Yaylımlı mahallesi Muhtarı Şeyho Karabulut ise, referandumda ‘Evet’ oyu kullanacağını ifade ederek, “Hedef oldum, hedef tahtasına döndüm. Bırakın Türkiye’yi yurtdışından arıyorlar. Ben hizmet için varım. Hizmet içinde oradayım. Söz ağzımdan çıktı, başımı kesseler dönmem. Ben burada dimdik duruyorum.”  dedi.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, “Biz hiçbir zaman Sünni ve Alevi ayrımı yapmadık, yapmayacağız, yapılmasına da müsaade etmeyeceğiz. Düşüncesi ve fikri ne olursa olsun herkes bu ülkenin vatandaşıdır. Herkes açık yüreklilikle oyunu gidip kullanacaktır.” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Bizim her zaman mahallelerde de, kırsal da da merkezde de Alevisininde, Sünnisinin de hepsinin de desteğini görüyoruz. Yerel yönetimler olarak bugüne kadar ilçelerimizde önemli hizmetler yaptık, alt yapı, üst yapı, spor yaşam merkezleri, parklar. Hiç birinde bir ayrımımız olmadı. Evet ile birlikte Türkiye’de, ben öyle inanıyorum ki, çok daha güçlü bir dönem başlayacak. Ülkemiz bir ateş çemberinin içerisinde kaldı, bir savaş çemberinin içerisinde kaldı. Biz bu süreç içerisinde hükümetsizliği tahammül edemeyiz,  zayıf hükümetlere tahammül edemeyiz. Çünkü ülkü artık bunu kaldırmaz.” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Malatya’mızda Alevi vatandaşlarımızın, Alevi muhtarlarımızın Cumhurbaşkanlığı sistemi için güçlü bir ‘Evet’ sesini yükseltmelerinden dolayı, bir kere memleketim Malatya’da olmasından dolayı büyük bir mutluluk duydum. Bunu gündeme getirmemin en büyük sebebi şu; herkesin kendi görüş ve düşüncelerini açıkça ifade edebileceği bir Türkiye var. ‘Hayır’ kampanyası yürütenler, başta terör örgütleri olmak üzere, siyasi partiler, ‘hayır’ diyenler üzerinde bir ‘hegemonya kurulmak isteniyor’ diye açıklama yaparken, bugün Malatya’da Alevi vatandaşlarımızın ‘Ben Evet’ diyorum cümlesinden sonra muhtarlarımıza ve kardeşlerimize yönelik baskı oluşturmalarını, söylemiş oldukları cümlelerle nasıl tezat oluşturduklarını çok net göstermek adına buradayız. Muhtarlarımıza, ‘Sen bu açıklamayı nasıl yaparsın’ deyip, baskı oluşturanları biz biliyoruz, muhtarlarımızda kim olduklarını biliyor. Ama onları biz Allah’a havale ediyoruz.  Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Demokrasinin gereği, herkes fikirlerini hürce, özgürce ifade eder ve bunun en güzel göstergesi de buradadır. Biz Türkiye’de kutuplaşmanın asla olmadan, kardeşliğin, hoşgörünün, birliğin, beraberliğin var olduğu bir Türkiye tasavvur ediyoruz. Tamamen terör örgütlerinin karşısına dik duracak ve uluslar arası güçlere Türkiye üzerinde oyun oynayacak güçlere dimdik duracak bir Türkiye tasavvur ediyoruz. Bunun için de elimizin daha güçlenmesi, çok başlılığın ortadan kaldırılması ve icraatlarımızı sınırsızca yapabileceğimiz bir sistem tasavvur ediyoruz. Bunun için sizlerin söylemiş olduğunuz ‘Evet’ bu anlamda çok önemli. Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmaksızın ‘kime oy verdin’ diye sormadan hizmetlerimizi her bölgeye götürdük, götürmeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ziyarette bulunan ve CHP’li Gürsel Tekin’in öz yeğeni olan Malatya’da yaşayan Emel Duran, “Bu parti meselesi değil, ülkemizin birlik ve beraberliği için bende eşimi destekliyorum ve ‘Evet’ diyoruz” dedi.

Çalık, “Tabiki herkes siyaset yapabilir, bağlantılarını da, aile fertlerini de farklı şekilde etkileyebilir.  Gürsel Tekin’in kardeşinin kızı olmasının ötesinde bir hanımefendi ve Malatya’da yaşayan, Haçova’da oturan bir kardeşimiz  ‘Ben güçlü bir evet diyorum’ diyor. Canı gönülden kutluyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 1 Yorum