Çalıntı ineği satamayınca ortak bulup kurban etmiş

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Kulaca Mahallesi sakinlerinden birisine ait ineği Kurban Bayramı öncesinde ikinci kez çalan adam, İnegöl Hayvan Pazarı'na götürüp satamadığı ineğe ortak bulup kurban etti.

Çalıntı ineği satamayınca ortak bulup kurban etmiş
02 Ekim 2015 - 21:07 - Güncelleme: 02 Ekim 2015 - 21:12

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Kulaca Mahallesi sakinlerinden birisine ait ineği Kurban Bayramı öncesinde ikinci kez çalan adam, İnegöl Hayvan Pazarı'na götürüp satamadığı ineğe ortak bulup kurban etti.

Çalıntı ineği kurban eden adamın, yakınlarına da pay verdiği öğrenildi. İnegöl'e bağlı Kulaca Mahallesi'nde Eylül ayında yaşanan hırsızlık olayını, mahallede hırsızlık ve benzeri olayları önlemede kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak amacıyla Haziran ayında başlatılan devriye sisteminde görevli mahalle sakinleri aydınlattı. Kulaca Mahallesi Muhtarlığı aldığı kararla geçtiğimiz Haziran ayından itibaren mahallede devriye sistemini 12 yıl aradan sonra yeniden hayata geçirdi. Mahalle sakinleri, gece devriye gezerek kendi can ve mal güvenliklerini sağlıyor. Gönüllü olarak bir araya gelen 60 kişilik ekipten her gün 4 mahalle sakini, gece tarımsal alanlarda ve mahalle içinde gözetmenlik yaparak olası hırsızlık olaylarının önüne geçmeyi amaçlıyor. Ve sistem sayesinde çalınan inek kısa sürede bulundu. Kulaca Mahallesi sakinlerinden Ali Ata'ya ait büyükbaş hayvanlardan birisi mera alanında otlarken kayboldu. Çalındığı tahmin edilen inek bir gün sonra gece saatlerinde, devriye gezen ekip tarafından Kulaca Mahallesi çıkışında çalılık alanda bulundu. Bulunan inek sahibine teslim edilirken, ineğin sahibi Ali Ata, ineğin boynunda ip olmadığını, ancak bulunduğunda boynunda ip olduğunu bildirerek, ineği çalan kişilerin büyük ihtimalle devriye görevi yapanları gördükten sonra ineği bırakıp kaçtıklarını ifade etti.

AYNI İNEK İKİNCİ KEZ ÇALINDI
Sahibine teslim edilen inek, birkaç gün sonra yine aynı yerden çalındı. Bu sefer durum Kurşunlu Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerine bildirildi. Mahallede araştırma yapan jandarma ekipleri, daha sonra İnegöl Hayvan Pazarı'na yöneldiler. Hayvan pazarına yakın yerlerdeki güvenlik kameralarını inceleyen, hırsızlık olayının aydınlatılması için iğne ile kuyu kazıyan ekipler, çalınan büyükbaş hayvanın, hayvan pazarında kurbanlık olarak satışa sunulduğunu tespit ettiler. Görüntülerden yola çıkarak hırsızın izini sürüp, kimliğine ulaşan ekipler, olaydan yaklaşık 5 gün sonra İnegöl’e bağlı Küçükyenice Mahallesi'ne giderek, şahsı evinde gözaltına aldılar.

ORTAK BULUP, KURBAN ETMİŞ
Şüpheli M.S.’nin ifadesinde, büyükbaş hayvanı çalarak kurbanlık olarak pazarda satışa sunduğunu, satılamayınca da evine götürerek, bir ortak bulup Kurban Bayramı'nda kurban olarak kestiğini söylediği bildirildi.

KONU KOMŞUYA PAY
Bir ortağı ile birlikte kurbanlık olarak kestiği ineğin payına düşen bölümünden bir kısmını komşularına pay olarak dağıttığı öğrenilirken, jandarmadaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen M.S., çıkarıldığı mahkemece, ineğin parasını sahibine ödemek şartıyla serbest bırakıldı. 


 


YORUMLAR

  • 0 Yorum