CHP'nin ilk milletvekili aday adayı Körükmez oldu

7 Haziran 2015 Genel Seçimler öncesi CHP’nin Malatya’da ilk milletvekili aday adayı Ethem Körükmez oldu.

CHP'nin ilk milletvekili aday adayı Körükmez oldu
30 Ocak 2015 - 13:27

7 Haziran 2015 Genel Seçimler öncesi CHP’nin Malatya’da ilk milletvekili aday adayı Ethem Körükmez oldu. 

CHP Malatya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını açıklayan Ethem Körükmez, Malatya’nın AK Parti iktidarı döneminde sürekli kan kaybettiğini ifade ederek, “İşsizlik ve yoksulluğun hızla arttığı ilimizde, bu sorunların büyümesindeki temel neden Malatya’nın en önemli ekonomik değeri olan kayısının hak ettiği yerde olmamasıdır” dedi.

Son 25 yılda Malatya’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderdiği milletvekili sayısına baktıklarında hafızalarında hiçbir yer tutmayan bir çok milletvekilinin olduğunu ancak CHP’nin meclise gönderdiği 2 vekilin ise apaçık ortada olduğunu savunan Körükmez, “Bu vekiller Malatya tarihine geçmiştir. Bunlardan birisi, bugün bir kez daha kendisini rahmetle ve minnetle andığımız Mevlüt Aslanoğlu’dur. Diğeri ise halen milletvekilimiz olan Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’dır. Sayın Ağbaba da kimsesizin, muhtacın, köylünün, emekçinin yanındadır. Bunu da Malatya halkı çok iyi bilmektedir” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 4 ay sonra genel seçimlere gidileceğini hatırlatan Körükmez, bu seçimin Türkiye için bir demokrasi sınavı olacağını kaydetti. Hükümetin Türkiye’yi hızla bir diktatörlük rejimine doğru sürüklediğini iddia eden Körükmez, “Bunun son örneği partimizin Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba hakkında bile şüpheli sıfatıyla fezleke düzenlenmesine neden olan yasadır. Bu utanç yasasıyla insanların gelecekleri “makul şüphe” denilerek rahatlıkla karartılabilmektedir. Ülkemiz, bir polis devleti tarafından yönetilme tehlikesiyle karşı karşıyadır” dedi.

Körükmez, ülke genelinde işsiz sayısının 6 milyona yaklaştığını ifade ederek bu karanlık tablodan Malatya’nın da etkilendiğini dile getirdi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise Ethem Körükmez’in aday adaylığını açıklamasıyla işaret fişeğini de bir anlamda ateşlemiş olduğunu ifade etti. Bu süreçte kendisine başarılar dileyen Kiraz, “CHP her noktada her konuda farklı farklılığını ortaya koyan bir parti. Dolayısı ile herkese örnek teşkil eden bir parti bugünde bu örneklerden birini yaşıyoruz. Biz başka siyasi partilerde olduğu gibi hem parti içi yarışlarımızda hem de yerel seçimlerde hem de genel seçimlerde kimseye aday olması ve olmaması konusunda bir baskı yapan talimat veren bir siyasi parti değiliz. CHP’yi kurtuluş olarak gören kurtuluş reçetesi olarak değerlendiren birçok vatandaşımızı birçok Malatyalıyı Türkiye’de yaşayan birçok insanımızı görüyoruz buda elbette bizi mutlu ediyor” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum