Çocukların "Keşkeleri" Gerçek Oluyor

2016 yılında Yeşilyurt sınırları içerisinde 286 yetim ve öksüz çocuğun “Keşke” dedikleri dileklerini Yeşilyurt Belediyesi gerçeğe dönüştürüyor.

Çocukların "Keşkeleri" Gerçek Oluyor
06 Mayıs 2016 - 00:00 - Güncelleme: 06 Mayıs 2016 - 00:01

2016 yılında Yeşilyurt sınırları içerisinde 286 yetim ve öksüz çocuğun “Keşke” dedikleri dileklerini Yeşilyurt Belediyesi gerçeğe dönüştürüyor. 

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Keşke Bütün Çocuklar Mutlu Olsa Projesi kapsamında hayallerini yazan üç çocuğa sürpriz bir ziyarette bulunarak, hediyelerini teslim etti. Proje kapsamında geçen yıl 200 yetim ve öksüz çocuğun istekleri yerine getirilmişti, bu yıl ise 286 çocuğun “keşke” olsa dedikleri istekleri yerine getirilecek. Kaynarca Mahallesi’nde “Keşke Bütün Çocuklar Mutlu Olsa” heyecanı yaşandı. Kaynarca Mahallesi’nde ikamet eden üç yetim ve öksüz çocuk tarafından doldurulan formda yer alan hayaller ve istekler AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın katılımıyla gerçekleşen ziyaretle gerçeğe dönüştü. Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette bisiklet, tablet, saat, bebek, kitap seti, ayakkabı ve elbiselerden oluşan hediye paketini teslim edilmesi sırasında çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. Kaynarca Mahallesi Muhtarı Osman Ay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Göreve geldikleri günden itibaren sosyal sorumluluk projelerine büyük bir özen ve titizlik gösterdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Keşke Bütün Çocuklar Mutlu Olsa Projesi’nin her yönüyle farklı bir çalışma olduğunu vurguladı. Polat, "Keşke Bütün Çocuklar Mutlu Olsa Projesi çerçevesinde ilçemizdeki bütün yetim ve öksüz çocukların ziyaretlerini gerçekleştirerek onlara bir form verdik. Verilen bu forma keşke olsa dedikleri isteklerini yazmalarını istedik. Keşke dedikleri istekler çerçevesinde de Yeşilyurt Belediyesi olarak geçen sene 200 çocuğumuzun isteklerini yerine getirdik. 2016 yılı içinde 286 çocuğumuzu ziyaret ederek keşke dedikleri hediyeleri teslim edeceğiz. Kaynarca Mahallesi’nde yaşayan ve kendilerine ulaşan formlara hayallerini yazıp gönderen üç çocuğumuza hediye paketlerini teslim etmenin heyecanını yaşıyoruz. Minik yavrularımız hayallerine kavuşurken, bizler de farklı duygular ve heyecanlar yaşamaktayız. Geleceğimizin umudu olan çocuklarımızın hediyeler karşısında yaşadıkları mutluluk görülmeye değer, onların sevinci bizim her şeyimiz” şeklinde konuştu

“KEŞKE PROJESİNİ TAKDİRLE KARŞILIYORUM”
Belediyelerin sosyal sorumluluk projelerine önem vermelerinin toplumun geleceği açısından büyük önem taşıdığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, “Belediye dediğimiz zaman aklımıza yol, su, kanalizasyon ve kaldırım yapım işleri geliyor, ancak Şehrül-Emin olarak tarif edilen belediye başkanlarımızın bu tip etkinliklere önem vermeleri bizleri mutlu ediyor. Yeşilyurt Belediyesi tarafından başarıyla sürdürülen Keşke projesini takdirle karşılıyorum, yetim ve öksüz çocukların isteklerini yerine getiriyorlar. Çocuklarımıza güzel bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de ziyaret sırasında duygulandığını ifade etti. Şahin, “Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın yapmış olduğu sosyal belediyecilik anlamında kimsesizlerin kimsesi olma noktasındaki gayretinden ötürü tebrik ediyorum. İki yıl önce hakkın rahmetine kavuşan bu evin sahibinin geride bıraktığı üç evladımızın “keşke” dedikleri, bu yaşlarda kendileri için elzem olan çam sakızı çoban armağanı misali hediyelerini teslim ettik, gerçekten çok duygulandım. Belediye hizmetleri demek sadece su, yol ve kaldırım yapmak değildir, insanlarımızın gönüllerine de bu tip faaliyetlerle ulaşabiliyorsak ne mutlu bize, keşke projesi gerçekten çok anlamlı ve güzel bir proje, bütün belediyelere bu tip etkinlikler düzenlemelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

“ÖZEL HAREKATÇI OLMAK İSTİYORUM”
“Keşke” diye hayalini kurdukları eşyalara ulaşmanın mutluluğunu yaşayan çocuklarla sohbet eden Belediye Başkanı Polat’ın “Büyüyünce ne olacaksınız?” sorusuna küçük Hakan “Özel Harekatçı olmak istiyorum” derken, kardeşi Sefa ise “Doktor olmayı hedefliyorum” dedi. Polat ise “Hedefinizin olması çok güzel sizi tebrik ediyorum, hedefinize ulaşmanızın yolu çok çalışmak, bunu yapacağınıza inanıyorum” şeklinde konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum