Coğrafi işaret belgesi alınacak

Malatya Valisi Ali Kaban Akçadağ kömbesine coğrafi işaret belgesi almak amacıyla Valilikçe çalışma yaptıklarını açıkladı.

Coğrafi işaret belgesi alınacak
03 Ocak 2018 - 11:05 - Güncelleme: 03 Ocak 2018 - 20:28

Malatya Valisi Ali Kaban Akçadağ kömbesine coğrafi işaret belgesi almak amacıyla Valilikçe çalışma yaptıklarını açıkladı. 

Malatya Valisi Ali Kaban, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal,Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan,Kültür ve Turizm il Müdürü Levent İskenderoğlu birlikte Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Akçadağ ilçesine bağlı Kol Köyü Muhtarı Veysel Özkan ve Sakalıuzun köyü Muhtarı İhsan Turan tarafından hazırlanan Akçadağ kömbesiyle karşılanan Vali Ali Kaban’a Gazeteciler Cemiyeti hakkında bilgi veren Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman “30 yaşına giren Cemiyetimizde Sayın Valimizi ağırlamak bizleri mutlu etmiştir. Muhtarlarımız tarafından hazırlanan kömbe ve içli köfteyi de tanıtmak istiyoruz” dedi. 

"Kömbeye Coğrafi İşaret Belgesi Alacağız"

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanımıza geçmiş olsun dileğinde bulunmak ve Cemiyeti ziyaret etmek için geldiklerini ifade eden Vali Ali Kaban “Cemiyetimizde yerel tatlarla karşılanmak çok anlamlı. Malatya Valiliği olarak bu gün yaptığımız bir toplantıda Akçadağ kömbesine coğrafi işaret belgesi almak ve marka tescili için çalışma yapıyoruz. Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz bu konuda çalışıyor. Bu vesile ile Akçadağ kömbesine coğrafi işaret belgesi alarak destek olmak istiyoruz” diye konuştu. 

Akçadağ Kol Köyü Muhtarı Veysel Özkan, Akçadağ kömbesinin korunması için yapılan çalışmalara teşekkür ederek “Akçadağ olarak kömbe geleneğimizi bu günlere kadar taşıdık. Bu kömbe yıllardır dostlukların kurulması, kırgınlıkların giderilmesi nedeniyle verilen anlamlı bir yemektir. Bunun tanıtımı için destek veren Sayın Valimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra kömbeyi kesen Vali Ali Kaban, hayırlı olması dileklerini iletirken, katılımcılara kömbe ve içli köfte ikram edildi.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum