Demokrasi nöbeti başladı

Malatya Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Malatya halkı “Unutmadık, Unutturmayacağız" sloganıyla meydanlardaki demokrasi nöbetini başladı.

Demokrasi nöbeti başladı
15 Temmuz 2017 - 00:00 - Güncelleme: 15 Temmuz 2017 - 02:55

Malatya Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Malatya halkı “Unutmadık, Unutturmayacağız" sloganıyla meydanlardaki demokrasi nöbetini başladı.

Malatya'da, 13 Temmuz Perşembe günü Milli İradenin Yükselişi Sergisi ile start alan ve çeşitli etkinliklerle sürdürülen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri ikinci gününde demokrasi nöbetin başlamasıyla birlikte devam etti.

Valilik önü Millet Meydanı’nda, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan, protokol üyelerinin birer konuşma yaptığı program  ilahi,ezgiler ve şiir dinletisi ile devam etti.Programda sanatçı Uğur Işılak’ta sahne aldı.

Işılak, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimiyle başlayan Milletin dik duruşunun bu alçak girişimi engellediğini ve Türkiye'nin demokrasi tarihinde yeni bir çağ açıldığını belirterek, zaferin daima inananların ve doğru yolda gidenlerin olacağını söyledi.

Konuşmasının ardından sevilen şarkılarını meydanda bulunan yüzlerce vatandaşla seslendiren Işılak,yaklaşık iki saat boyunca sahnede kaldı.

 

 


YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • arğalı
    6 yıl önce
    Mısır darbesi olduğunda gösterilere atılmıştım.Orada çok acı olaylar olmuştu ama meydanda bir acı bir hüzün bir inkisar yoktu.İşte orada siyasal islamcıların bu meseleleri dert etmediğini sadece siyasi çıkar için yaptıklarını anladım.Bu 15 temmuz gösterileride aynı.249 insanımızı kaybetmişiz saz çalarak anıyorlar