Deprem riski okul boşalttırdı

Malatya'da depreme dayanıksız olduğu belirlenen Malatya Fen Lisesi, tahliye edildi. Okulda eğitim gören 440 öğrenci başka okullara nakledilirken 800'den fazla öğrencisi bulunan Şehit Fuat Bozkurt Ortaokulu'nda ise alternatif okul bulunamaması nedeniyle eğitim ve öğretime devam edileceği öğrenildi.

Deprem riski okul boşalttırdı
22 Ekim 2018 - 00:04 - Güncelleme: 22 Ekim 2018 - 18:21

HASAN ERYILMAZ/ Malatya'da depreme dayanıksız olduğu belirlenen Malatya Fen Lisesi, tahliye edildi.

Okulda eğitim gören 440 öğrenci başka okullara nakledilirken 800'den fazla öğrencisi bulunan Şehit Fuat Bozkurt Ortaokulu'nda ise alternatif okul bulunamaması nedeniyle eğitim ve öğretime devam edileceği öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca 2018-2019 yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Yakınca Mahallesi Kenan Işık Caddesi üzerinde bulunan Yeşilyurt Fen Lisesi ve Şehit Fuat Bozkurt Ortaokulu'nda yapılan deprem güvenliği çalışmaları sonucunda okulların depreme dayanıklılık testinde riskli bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine Malatya Fen Lisesinde eğitime başlayan 440 öğrenci, Yakınca Mahallesi'nde yapımı büyük oranda tamamlanan Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi yerleşkesinde bulunan yeni okula nakledildi.

800'den fazla öğrencisi bulunan Şehit Fuat Bozkurt Ortaokulu'nda ise alternatif okul bulunamaması nedeniyle eğitim ve öğretime devam edileceği öğrenildi. Deprem riski nedeniyle okulların taşıma işlemi hafta içi boyunca sürerken, Fen Lisesi okulu öğrencilerinin bir başka okula nakledilmesine tepki gösteren öğrenci velilerinden Ercan Şahingil, bu durumdan haberdar edilmediklerini öne sürdü. Okula geldiğinde taşıma işlemini gördüğünü ifade eden Şahingil, “Okulun depreme dayanıksız olduğundan dolayı taşınacağı söylentisi vardı ama bugün neden bu kadar hızlı taşınma yapıldı. Niye veliler bilgilendirilmedi. Giden okulun altyapısı mevcut mu, yemekhanesi, pansiyonu her şeyi tamam mı ki acilen okulu taşıyorlar? Milli eğitim Müdürlüğünün açıklama yapması gerekiyordu, Pazartesi yeni okula gidecekler çoğu velinin haberi yok. Nasıl bir sistem bilemiyorum" diye konuştu.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum