Esenlikten Malatya'ya büyük ihanet

Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Esenlik Şirketi'nden Malatya'ya büyük ihanet.

Esenlikten Malatya'ya büyük ihanet
22 Mart 2019 - 00:01 - Güncelleme: 24 Mart 2019 - 01:42

Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Esenlik Şirketi'nden Malatya'ya büyük ihanet.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nce bir süredir Arapgir ilçesine yönelik olarak uygulanan siyasi baskı artarak devam ediyor.Daha önce Arapgir genelinde sürdürülen yol ve altyapı çalışmalarında kullanılan iş makinelerini geri çeken Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden Kalkınma modellemesiyle Türkiye bitki çeşitliği kategorisinde Coğrafi İşaret Belgesi alan ilk ürün olan Arapgir’in mor reyhanına büyük bir darbe geldi.

Geçtiğimiz aylarda Arapgir Belediyesi iştiraki olan Ar-Te ile Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Esenlik Şirketi arasında yapılan protokol gereği Arapgir Belediyesi tarafından Esenlik Şirketi'ne pazarlaması yapılması için gönderilen toplamda 120 koli mor reyhan çayının 80 kolisi  Arapgir Belediyesine iade edildi.

Pazarlanması ve raflarda satılması için bir yıl önce gönderilen 120 koli Mor reyhanın satış raflarında geride tutulduğu halde satılmadığı gerekçesi ile 80 kolisi Arapgir belediyesine iade edildi. İlçe halkı tarafından büyük tepki ile karşılanan bu tutum Arapgir belediyesi tarafından sürekli desteklenen reyhan üreticisini de kızdırdı. Reyhanın Malatya'nın bir değeri bir ürünü olduğunu ancak yine Malatya'lının öz malı olan esenlik in yöneticilerinin bu yaptıkları ile Malatya'ya ihanet içinde olduğunu ifade eden üreticiler konunun takipçisi olacağız diye belirttiler.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum