Evler yıkıldı 19 kişi yaralandı

Merkez Üssü Adıyaman’ın Samsat ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki depremde ilçede merkezi ve köylerde 19 kişi yaralandı.

Evler yıkıldı 19 kişi yaralandı
24 Nisan 2018 - 00:00 - Güncelleme: 24 Nisan 2018 - 21:25

Merkez Üssü Adıyaman’ın Samsat ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki depremde ilçede merkezi ve köylerde 19 kişi yaralandı. 

Merkez üssü Adıyaman’ın Samsat ilçesi Kırmacık köyü olan 5.1 büyüklüğündeki deprem vatandaşları sokağa döktü. Depremin merkez üssü olan Samsat ilçesi 2 Mart 2017 tarihinde 5.1 büyüklüğünde depremle sarsılmış ve birçok yapı yıkılmıştı. Samsat ilçesinde önceki depremde yıkılmayan sağlam yapılan bu depremde hasar gördü. Gece saat 03.34’de meydana gelen ve vatandaşları uykuda yakalayan deprem nedeniyle büyük panik yaşandı. 

İlçe merkezi ve balı köylerinde yapıların bazıları yıkıldı. Depremde 19 kişi yaralandı. 

Samsat Kaymakamı Sedat Sezik, Samsat ve köylerinde can kaybının yaşanmadığını, 19 hafif yaralı olduğunu ve can kaybının olmadığını söyledi. 

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ise, sağlam yapılarında yıkıldığını dile getirerek, eski evlerinde depremde yıkıldığını söyledi. 

İlçede AFAD, 112, UMKE ve itfaiye ekipleri bulunuyor. AFAD’ın çevre 4 ilden takviye ekibin yola çıktığı öğrenildi. 

Samsat ilçesinde artçı depremler devam ederken, ekipler alan taramasını sürdürüyor. 

Vali Kalkancı'dan depremle ilgili açıklama

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Samsat merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamada bulundu. 

Depremin merkez üssü olan Samsat ilçesinde incelemede bulunarak ekiplerden bilgi alan Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, can kaybının olmadığını, Samsat ilçesinde 19 kişinin hafif şekilde yaralandığını söyledi. 

Hayvanları enkaz altında kalarak telef olan Hacı Berk’in yıkılan evine giderek vatandaşlarla konuşan Vali Kalkancı daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu. Kalkancı, “Gece saat 03.34’te meydana gelen deprem ile uyandık. O andan itibaren Kandilli ile doğrudan temasa geçtik. Burada deprem sadece Samsat ve köylerinin yanı sıra Adıyaman merkez, Kahta ve Gerger ilçelerinde de hissedilebileceğini düşünerek emniyet ve jandarmaya talimat verdim. Yarım saat içerisinde can kaybının olmadığını anladık. Samsat’ta 2 Mart 2017 yılında meydana gelen deprem ciddi bir mağduriyet oluşturmuştu. 15 gün önce Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ ile birlikte burada deprem konutlarının temelini atmıştık. Son meydana gelen depremde gördüğümüz kadarıyla, daha önce az hasarlı, hasarlı olmayan binalarda sıkıntı meydana gelmiş. Yeniden bir inceleme yapacağız. Ciddi mağduriyet oluşmaması için her türlü tedbiri almış olacağız. Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız bizzat takip ediyor. Hiçbir Samsatlıyı hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz" dedi. 

Vali Kalkancı şunları kaydetti: 
"Bulunduğumuz yerde 100’ün üzerinde küçükbaş hayvan göçük altında kaldı. 7-8 tanesini canlı olarak kurtarıldı. Hepimize geçmiş olsun. İnşallah depreme karşı he türlü tedbiri alarak bundan sonra depremi gündemimizden çıkartacağız. Depremden dolayı yaralımız yok ama panik esnasında kaçışırken 19 vatandaşımız yaralandı. Sadece burada 1 kişinin üzerine duvar düşmüş. Onun da sağlık durumu iyi. Zarar gören yapıları tam olarak tespit edemedik. Bu yönde çalışmamız sürüyor. Şu anda yapılacak ilk iş evi kullanılmaz olan yerlere çadırları yetiştirmek olacak. Eğitime bugün ara veriyoruz. İlçede elektrik kesintisi yok.” 

Bakan Demircan: "Adıyaman'daki depremden 39 kişi etkilendi" 

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Adıyaman'daki depremden 39 kişi etkilendi, 35 yaralının tedavisi sürüyor. Ağır bir hastamız görünmüyor" dedi. 

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Bakanlıkta düzenlenen bir programın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Demircan, dün Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremden 39 kişinin etkilendiğini belirterek, "35 yaralının tedavisi sürüyor. Ağır bir hastamız görünmüyor" açıklamasında bulundu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum