Feci kazada ölü sayısı 7'e yükseldi

İstanbul'dan Malatya'nın Hekimhan ilçesine cenaze taşıyan midibüsün devrildiği kazada 6 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Feci kazada ölü sayısı 7'e yükseldi
23 Kasım 2018 - 00:01 - Güncelleme: 23 Kasım 2018 - 17:01

İstanbul'dan Malatya'nın Hekimhan ilçesine cenaze taşıyan midibüsün devrildiği kazada 6 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da vefat eden Şerife Altptekin'in cenazesini Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Girmana Mahallesi'ne taşıyan Cevdet A. idaresindeki 34 AFA 667 plakalı midibüs, Darende-Malatya karayolu Bağlarbaşı mevkiinde virajı alamayarak devrildi. Kazada Nesrin, Cuma, Derya ve Zeynep Alptekin olay yerinde hayatını kaybetti.

Bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralılardan Gültaze Karaca kaldırıldığı Darende Devlet Hastanesinde, Mesik Akgün ise Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşamını yitirdi. 

Sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından araçtan çıkarılan 16 yaralı Malatya'daki hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı. 

İstanbul Ümraniye'de vefat eden Şerife Alptekin'in tabut içerisindeki cenazesi de kazada devrilen minibüsten alınarak, Darende Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Yaralılarından 7'sinin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı. 

Malatya’daki feci kazada ölü sayısı 7'e yükseldi

Malatya'da 6 kişinin öldüğü midibüs kazasında ağır yaralan bir kişi daha yaşamını yitirdi. 

İstanbul'da vefat eden Şerife Altptekin'in cenazesini Malatya'nın Hekimhah ilçesine bağlı Girmana Mahallesi'ne taşıyan Cevdet A. yönetimindeki 34 AFA 667 plakalı midibüsün virajı alamayarak devrilmesi sonucu 4 kişi olay yerinde 2 kişi ise kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmişti. 16 kişinin yaralandığı kazada Turgut Özal Tıp Merkezine kaldırılan yaralılardan Sevin Topay da yapılan tüm müdahalelere rağmen akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Toplam 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili soruşturma başlatılırken cenezelerin Malatya'da defnedilmesi bekleniliyor. 

Kaza yapan midibüs ün, İstanbul'un Ümraniye ilçesinde hayatını kaybeden Şerife Alptekin'in cenazesini defin için Malatya'ya getirdiği ve içindeki yolcuların da aynı aileden olduğu belirtildi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum