FKA Bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmaktır

Malatya Valiliği Toplantı Salonunda, Vali Mustafa Toprak’ın katılımıyla Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği arasında Fırat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2016 Yılı Yaşam Kalitesi ve Sanayi Altyapıları Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Malatya I. Organize Sanayi Bölgesi “Atık su Arıtma Tesisi Modernizasyonu Projesi” protokol imza töreni gerçekleştirildi.

FKA Bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmaktır
02 Aralık 2016 - 01:58

Malatya Valiliği Toplantı Salonunda, Vali Mustafa Toprak’ın katılımıyla Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği arasında Fırat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2016 Yılı Yaşam Kalitesi ve Sanayi Altyapıları Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Malatya I. Organize Sanayi Bölgesi “Atık su Arıtma Tesisi Modernizasyonu Projesi” protokol imza töreni gerçekleştirildi.

İmza törenine Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, Malatya I. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Remzi Yaşar ve Fırat Kalkınma Ajansı Birim yetkilisi katıldı.

Vali Toprak, İmza töreni öncesi yaptığı açıklamada, imzalanacak protokolün ve sonrasında gerçekleşecek projenin sonuçta Organize Sanayi Bölgesine güzel bir katkı sağlayacağını, Organize Sanayi Bölgesine sağlanacak katkının da üretime, istihdama, katma değere ve dolayısı ile ülkenin gelişmesine, kalkınmasına, toplumun müreffeh yaşamasına da katkı sağladığını ifade ederek “ Fırat Kalkınma Ajansımız önemli mali destek projelerini uygulamaya geçiriyor, Bu günde Fırat Kalkınma Ajansı ulusal ve bölgesel plan ve programların uygulamasına yönelik faaliyet ve projelere destek sağlamakta ve bu planlara uygun olarak bölgenin kapasitesinin geliştirilmesine öncülük etmesi temel hedefidir. Malatya’da konuşlu bulunan Kalkınma Ajansımız Elazığ, Bingöl, Tunceli ve ilimizin bulunduğu bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmaktadır.

2010 yılından itibaren kamu kurum ve kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilere proje desteği sunmakta olan Ajans bu kapsamda bu güne kadar 13 mali destek programı yürütmüş ve güdümlü proje destekleri dâhil olmak üzere dört ilde toplam 558 projeye hibe desteği sağlamıştır.

Destek alan firma, kurum ve kuruluşların eş finansmanı dâhil bölge ekonomisine yaklaşık 166,5 milyon TL.- civarında yatırım bütçesinin kazandırıldığı bu programlarda, Kalkınma Ajansımız tarafından sağlanan hibe desteği yaklaşık 91,1 milyon TL.- iken ilimizde 214 proje için yaklaşık 28 milyon TL.- destekten faydalanmıştır.

Bölgemizde yaşam kalitesini yükseltecek ve sanayi sektörünün gelişimine katkı sağlayacak altyapı yatırımlarının gerçekleştirilmesi amacıyla Fırat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2016 Yılı Yaşam Kalitesi ve Sanayi Altyapıları Mali Destek Programı kapsamında 18’i asil 1’i yedek olmak üzere toplam 19 proje başarılı bulunarak mali destek almaya hak kazanmıştır.

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesine ait “Su Arıtma Tesisi Modernizasyonu Projesi” de bu program kapsamında Malatya ilinden destek alacak 5 projeden biridir. Yeşilyurt ilçemiz sınırları içinde kurulu 1. Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde 2002 yılından bu yana faaliyette olan mevcut atık su arıtma tesisinin altyapı modernizasyonunun sağlanmasına yönelik maliyetlerin destekleneceği toplam 934 bin TL.- bütçeli proje Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğümüzce hazırlanmış ve Fırat Kalkınma Ajansımıza sunulmuştur.

Proje ile Organize Sanayi Bölgesi ve çevresinde çevre kirliliğinin azaltılması, enerji ve işgücü tasarrufunun sağlanması, altyapının geliştirilmesi ve yatırım ortamının iyileştirilmesi, sonuç olarak ilimize daha fazla yatırım çekilmesi amaçlanmıştır.

Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından kabul gören 934 bin TL.- bütçeli projenin 700.573 TL.-si Ajansımız tarafından Organize Sanayi Bölgesine hibe desteği olarak sağlanacaktır.

2017 yılı sonuna doğru tamamlanacak olan 10 ay süreli projenin başta ilimiz olmak üzere Organize Sanayi Bölgemize, faydalanıcılara ve bölgemiz ekonomisine olumlu katkılar sağlamasını temenni ediyorum.” dedi.

Fırat Kalkınma Ajansı ve 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri ile yetkililerine ve çalışanlarına da teşekkür eden Vali Toprak, Kalkınma Ajansının imkânlar ölçüsünde bundan sonra da Mali Destek Projelerini, Doğrudan Faaliyet Desteklerini, Güdümlü Projeleri desteklemesi temennisinde bulunurken gelişen Organize Sanayi Bölgesinin alt yapısı açısından çevreye duyarlı, yatırımcıların üretim alanlarındaki atıklarının çevresel olumsuzluklardan arınarak bertaraf edileceği bir konuma kavuşacak olmasından dolayı da hayırlı olması dileklerinde bulundu.



 


YORUMLAR

  • 0 Yorum