Fotokamp ve zoru başaranlar

Vahap Güner ve İbrahim Göçmen'den Arapgir ilçesinde düzenlenen 5.Uluslararası Malatya Fotokamp etkinliği değerlendirmesi..

Fotokamp ve zoru başaranlar
10 Temmuz 2019 - 00:07 - Güncelleme: 10 Temmuz 2019 - 00:08

Vahap Güner ve İbrahim Göçmen'den Arapgir ilçesinde düzenlenen 5.Uluslararası Malatya Fotokamp etkinliği değerlendirmesi..

Güner; "Hafta sonunda Arapgir’e uzandık…

Kozluk Kanyonunda düzenlenen 5. Uluslar arası Foto kamp etkinliğine katıldık.

Binlerce Çadır…

Binlerce insan.

Türkiye’nin her yerinden gelen binlerce araç.

Her gece kamp ateşi yakılıyor.

Yakılan ateşte yüzlerce kilo patates közleniyor. 

Katılımcılara sabah kahvaltı, öğlen ve akşam yemekleri veriliyor.

Gece de Kızılay tarafından çorba ikramı yapılıyor.

Reyhan Çayı ikram ediliyor, gözlemeler yok satıyor.

Çadırlardan yükselen müzik sesleri doğa ile buluşuyor.

Kozluk Tarzanı Ümit Aydın’ın mekanı ziyaretçiler ve akşamcılarla dolup taşıyor.

Klarnet ve cümbüş eşliğinde söylenen Arapgir havalarıyla halaylar çekiliyor, oyunlar oynanıyor. 

Okçular hedefi vurmak için yarışıyor. 

Fotoğrafçılar doğa harikası Arapgir’in güzelliklerini resimliyor. 

30 İlden gelen Fotoğrafçılar Dernekleri, Çalıştay düzenleyip sorunlarını tartışıyor. 

Keban, Ağın, Kemaliye, Divriği’ye kadar giden fotoğrafçılar binlerce yeni resimle yine kamp alanına dönüyor. 

Köyler tek tek ziyaret ediliyor harika resimler çekiliyor, anılar not ediliyor.

Sosyal Medya paylaşımları tavan yapıyor. 

Paylaşımlar büyük beğeni alıyor.

Bu güzellikleri gören, “Burası neresidir?” diye sormayan başlayanlar soluğu Kozluk vadisinde alıyor. 

Arapgir Belediye Başkanı Halük Cömertoğlu gelip, gidenler de dahil olmak üzere 35 bin ziyaretçiye ulaştıklarını gururla ifade ediyor. 

Müthiş bir etkinlik.

Harika bir organizasyon.

Bedavaya getirilmiş bir tanıtım. 

Akçadağ Levent Vadisinde başlayan Fotokamp, Arapgir Kozluk vadisinde zirve yapmış.

Arapgir Belediyesi tek kuruş harcamadan Uluslararası bir organizasyonu başarıyla gerçekleştiriyor. 4 gün boyunca günde 3 öğün olmak üzere yaklaşık 10 bin kişi verilen yemekleri almak için uzun kuyruklar oluşturuyor.

Ataşehir Belediyesi yemeklere sponsor olmuş. Arapgir Belediyesi mutfağında pişirilen yemekler Belediye personeli tarafından bizzat Başkan Cömertoğlu tarafından ikram ediliyor. 

Belediye Başkanı Halük Cömertoğlu “Belediye olarak tek kuruş kamu kaynağı kullanmadık” derken Afişlerde destek verdiği yazılan Malatya Büyükşehir Belediyesinden hiç kimseyi Kamp alanında göremedik. Başkan Selahattin Gürkan’ın böyle bir organizasyonun içerisinde aktif yer almamasına bir anlam veremediğim gibi, böyle bir organizasyonu nasıl kaçırır doğrusu anlayamadım.

Vali Aydın Baruş, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, şöyle bir uğrayalım diyerek geldikleri kamp alanında önce bir hayli şaşırdılar, sonra da tüm kamp alanını adımlayarak dolaştılar. Kamp yapanlarla sohbetlere koyuldular, Tarzan Ümit’in bestelerine kulak kabartıp tempo dahi tuttular. 

Baro Başkanı Enver Han çok sayıda Avukatla birlikte kamp alanını ziyaret edenler arasındaydı. TÜMSİAD İş Adamları Derneği Başkanı Murat Gümüş, kamp alanında gelenlere rehberlik etmekten bir hayli yoruldu. 
Malatya’da Levent Vadisinde başlayan ilk Fotokamp etkinliği, Arapgir’de yapılan etkinlikle Uluslararası düzeye çıkmayı başarırken, Malatyalılar da Fotokamp etkinliğine bizzat katılarak organizasyonu sahiplendiler. 

Peki, Malatya’ya böyle bir etkinliği kazandıran kahramanlar kimler?

Şüphesiz ilk aklımıza gelen Arapgir Belediye Başkanı Halük Cömertoğlu. Etkinliği öyle bir sahiplendi ki, Arapgir de 3 kez düzenlenen Fotokamp etkinliğini uluslar arası düzeye ulaştırdı. Ve daha şimdiden 6. Uluslararası Fotokamp etkinliğine ev sahipliği yapmak için çalışmalara başlamış. Bakın neler söylüyor:

“Kozluk vadisinde 2 binin üzerinde yerleşik çadırın kurulduğu, 35 binin üzerinde insan sirkülâsyonuna ulaştığı Türkiye'nin en büyük kampçılık faaliyetini gerçekleştirdik. Yüzde yüz memnuniyet, sıfır şikayetle yüzümüzün akı ile kamu kaynağı kullanmadan tamamen dostluk ilişkilerimiz özveri ile bu toprakların öz kültürü olan imeceyi burada uygulamış olduk. Arapgir, Yukarı Fırat'ın merkezinde bu arada 6 ilçeyi birden çalıştı. Fotoğraf sanatçılarımız Kemaliye, Divriği, Ağın, Keban, Arguvan ve Arapgir merkezli çalışma ekiplerinin yaptığı değerlendirme ile bölgelerdeki tarih ve kültürel mirasları bir fotoğrafçı güzü ile keşfettiler ve havzanın tümünde bir tanıtım kampanyası yaptılar. Dolu dolu geçen bir etkinlik oldu. Bugüne kadar yapılan en büyük organizasyondu gerçekten çok mutluyuz. Bir sonraki yıl daha kapsamlı organizasyonlarla Arapgir'de buluşmak ve Arapgir özelinde Türkiye'nin kültür varlıklarını yaşamak yaşatmak gayesi ile emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Diğeri ise Kısa adı MAFSAD olan Malatya Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı İnan Orhan. Kampın fikir babası da o. Anlattıkça kendisiyle gururlanıyoruz: 

"5.Uluslararası Malatya Fotokampını yaklaşık olarak 35 bin katılımcı ile bitirdik. Her yıl olduğu gibi çarpan etkisiyle katlayarak büyüyen bir etkinliğimiz. Genelde Malatya'nın özelde Arapgir'in tanıtımı için yaptığımız Fotokamp etkinliğine bu yıl 5 ilçe 3 ili de dahil ettik. İlimiz ve bizim için başarılı bir organizasyondu etkinliği kazasız belasız tamamlamanın keyfini yaşıyoruz.”

Malatya’ya böyle bir etkinlik kazandıranlara teşekkür ediyoruz. 

Destek verenleri de kutluyoruz.
Ancak, Uluslar arası dev bir organizasyona ev sahipliği yapan Arapgir ilçe merkezinin yollarının durumu bırakın Arapgir’e Malatya’ya yakışmadı. MASKİ Tarafından aylar önce döşenen alt yapı nedeniyle kazılan ve yeniden yapılmayan ilçe merkezindeki caddelerde araçlar güçlükle seyrediyor. 

Bir an önce kazılan yerlerin yapılması gerekiyor. "

Göçmen: (MAFSAD ) Ve Arapgir belediye başkanı Cömertoğlu

5 Temmuz Cuma günü öğleden sonra Gazeteci kardeşimiz Vahap Güner den bir telefon aldım

“ İbrahim Bey Aragkir de ki MAFSAD'ın düzenlemiş olduğu kozluk vadisinde ki festivale gidelim mi? “ diyince aslında bir an için düşündüm.

Arapgir 110 km yol git gel bu yaşta sonra çekilmez diye düşünürken yine Vahap Güner abi orada yetkililer yer ayarlamış bir günde kalabiliriz diyince biraz rahatladım ve olur dedim.Tabi esas olarak rehberimiz mihmandarımız Sercan kardeşimiz de katıldı ve hep beraber Arapgir'e oradan da kozluk çayının olduğu cennet köşesi bir vadiye geldiğimizde ve bir zaman oturduktan sonra inanın gördüklerim karşısında afalladım kaldım.Çok güzel bir ortam çağdaş bir anlayış ve yaklaşım tam özlemini yıllardır duyduğum ve yaşamak istediğim demokrasi bütün kuralları ile işliyor insanlar sevecen herkes bir birine saygılı.

Türbanlı kadınlar kızlarda var mini etekli de var namaz kılan da var alkol alanda var.

Esas olarak burası bir kamp merkezi ve bu nedenle herkes çadırını almış ailesiyle arkadaşları ile anası ile babası ile ailece Kozluk vadisinde 2 binin üzerinde yerleşik çadırın kurulduğu, 35 binin üzerinde insan sirkülâsyonuna ulaştığı Türkiye'nin en büyük kampçılık faaliyetinin gerçekleştirilmiş olduğunu gözlerimizle gördük.Bu gerçekten yerel yöneticilik adına çok büyük başarı ve çok büyük bir organizasyon o nedenle başkan Haluk Cömertoğlunu bir kez daha alkışlıyor tebrik ediyorum..Bu nedenle daha önce AKP de belediye başkanı olan ancak AKP li Yöneticilerin Bu Dönem İçin Haluk Cömertoğlu gibi halkla bütünleşmiş halkın gönlünde taht kurmuş her vatandaşını kendisi gibi görmüş başkana özellikle bazı vekillerin Sıcak Bakmadığı ve aday göstermeme yönünde tavır koyunca ipler kopmuş..

CHP il örgütü ve vekili anında kendisi ile irtibata geçmiş ve bir şekilde ikna edilerek kendi partilerinde aday olmasını sağlamışlar.Şu an Arapkir belediyesi yıllar sonra CHP li belediye başkanınca çok da güzel ve takdire şayan bir biçimde yönetilmekte.Arapgir belediye başkanını kutluyorum tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum.

Biz ilk olarak kamp alanına geldiğimizde sayın başkanla karşılaştık. Başkanın öyle protokol falan gibi bir çalışması da derdi de yoktu. Kim gelirse orada bulunan masada sandalye bulursa oturuyordu biz de sandalyeler bularak o masada oturmuştuk. Bir tek özellik başkanın masasında kayısıdan tutun kiraza bostanda gelen salatalığa kadar her şey vardı çay zaten eksik olmuyor özellikle Arapgir in meşhur tarla salatalığı bol bol geliyor getiriliyordu.Başkan anlatıyor “ Yüzde yüz memnuniyet, sıfır şikâyetle yüzümüzün akı ile kamu kaynağı kullanmadan tamamen dostluk ilişkilerimiz özveri ile bu toprakların öz kültürü olan imeceyi burada uyguluyoruz herkes kendiliğinde gönüllü olarak çalışıyor katkı sunuyor.

 Arapgir, Yukarı Fırat'ın merkezinde olan bir yerleşim yeri.Fotoğraf sanatçılarımız Kemaliye, Divriği, Ağın, Keban, Arguvan ve Arapgir merkezli çalışma ekiplerinin yaptığı değerlendirme ile bölgelerdeki tarih ve kültürel mirasları bir fotoğrafçı gözü ile keşfettiler ve havzanın tümünde bir tanıtım kampanyası yaptılar. Dolu dolu geçen bir etkinlik oldu. Bugüne kadar yapılan en büyük organizasyondu gerçekten çok mutluyuz. Bir sonraki yıl daha kapsamlı organizasyonlarla Arapgir'de buluşmak ve Arapgir özelinde Türkiye'nin kültür varlıklarını yaşamak yaşatmak gayesi ile çalışıyoruz. Bu kampta çalışan katkı sunan Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diyor

Diğeri ise Kısa adı MAFSAD olan Malatya Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı İnan Orhan. Kampın fikir babası da o.

Gencecik cıvıl cıvıl tüm fotoğraf kafilesi ile birlikte arı gibi organizasyonu düzenleyen çalıştıran koşturan bir kardeşimiz.O da yapılan bu düzgün ve verimli çalışmadan çok memnun ve olayları gelişmeleri Anlattıkça kendisiyle gururlanıyoruz: İnan Orhan "5.Uluslararası Malatya Foto kampını yaklaşık olarak 35 bin katılımcı ile bitirdik. Her yıl olduğu gibi çarpan etkisiyle katlayarak büyüyen bir etkinliğimiz.

Genelde Malatya'nın özelde Arapgir'in tanıtımı için yaptığımız Foto kamp etkinliğine bu yıl 5 ilçe 3 ili de dâhil ettik. İlimiz ve bizim için başarılı bir organizasyondu etkinliği kazasız belasız tamamlamanın keyfini yaşıyoruz.” Derken bile gözleri parıldıyor yaptığı işin ne kadar doğru olduğunu ve Arapkir e katkı sunmanın mutluluğunu o da bütün kalbi ile samimi olarak yaşıyor.

Malatya fotoğraf sanatçıları tarafında organize edilen Arapgir belediyesi tarafında da tam destek verilen kamp gerçekten tüm halkımızın görmesi o havayı yaşaması gerekir diye düşünüyorum.

Orada en az yirmi yıldır kamp kuran elinde klarneti ile yıllara meydan okuyan Kozluk Tarzanı Ümit Aydın’ın mekânı ziyaretçiler ve akşamcılarla dolup taşıyor. Ümit klarnet çalıyor durup türkü söylüyor sonra da tambur ile devam ediyor. Kısaca tek başına bir orkestra daha ziyade de kendi yöresi ve yaşamını ilgilendiren şarkılar türkülerle herkesi mest ediyor.

Ümit için Vali de milletvekili de vatandaşlarda ekmek kapısı. Herkese önce bir ağırlama yapıyor sonra eksiklikleri varsa tamamlıyor daha sonra da klarneti ile şarkı türkülerini bazen yanık bazen neşeli bazen oyun havaları şeklinde müşterilerini memnun etmeye çalışıyor tabii müşterilerde Ümitün çabalarını boş bırakmıyor.

Bizler orada iken Sayın valimiz Aydın Baruş emniyet müdürümüz Ömer Urhal MHP milletvekili Mehmet fendoğlu Baro başkanı Enver Han ve ayrıca daha birçok üst düzey politikacılar iş adamları ve yerli yabancı vatandaşlar bu kampı ziyarete gelmişti. Malatya basının çok sayıda temsilcileri oradaydı.

Gerçekten gidilmesi görülmesi gereken bir etkinlik.Hele hele Arapgir belediye başkanı Haluk Cömertoğlu'nun o güler yüzü hizmet aşkı yoğun çabası insanlara daha büyük zevk veriyor. Adam da hiç başkaları gibi kibir yok büyüklük kompleksi yok sade bir vatandaş gibi kah yemek dağıtıyor kah halay çekiyor kah şarkı okuyor o an ki vaziyete göre hizmette kusur etmeden halkı katılanları memnun etmek için elinde gelen bütün gayreti sarf ediyordu.

Ben sayın başkanıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum eline koluna ayağına sağlık diyorum.Malatya da ki siyasetçilere de diyorum ki Arapgir bile çevre yolunu yapmış siz daha uyuyorsunuz kalkın Cömertoğlu' nu görün ve uyanın yol nasıl yaptırılırmış festival nasıl olurmuş kamp nasıl kurulurmuş halka hizmet nasıl götürülürmüş görün de öğrenin.


YORUMLAR

  • 0 Yorum