Gaziler ve şehit aileleri onuruna yemek

Vali Ali Kaban’nın öncülüğünde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler, gazi ve şehit yakınları onuruna yemek verildi.

Gaziler ve şehit aileleri onuruna yemek
20 Eylül 2017 - 00:06 - Güncelleme: 20 Eylül 2017 - 13:16

Vali Ali Kaban’nın öncülüğünde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler, gazi ve şehit yakınları onuruna yemek verildi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan Malatya Orduevi'ndeki yemekte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür v. Rasim Bulut katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da ülkenin şehit ve gazilere çok şey borçlu olduğunu anlatarak, şehitliğin çok yüce bir mertebe olduğunu dile getirdi.

Vali Kaban’da konuşmasında “Burada sizlerle birlikte olabilmek için çok yoğun programını erteleyerek aramıza şeref veren çok değerli 2. Ordu Komutanımız Korgeneral Metin Temel’e, kendisi de bir gazi, yemeğe katıldığı için teşekkür ediyor, kendisinin şahsında ordumuzun bütün gazi bireylerini selamlıyor, aramızdan ayrılmış gazilerimizi de rahmetle anıyor, şehitlerimize de Allahtan rahmet diliyorum.

Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programda Pyd. Yrb. Fatih Güler konuşmasında ‘Şehit Nurludur, Gazi Onurludur’ demişti. Şehitlerimiz aramızdan ayrılmış görünmekle birlikte, inancımız gereği aslında hiç de aramızdan ayrılmamış, bir başka yaşam düzeyinde aramızda bulunmaktalar. Onlar, nurlu bir yaşamı sürdürüyorlar. Gazilerimizde yine yarbayımızın o konuşmasında ifade ettiği gibi şehit olmamış ama yaşayan onurlu bir kişi olarak aramızda bulunan insanlar. Gazilerimiz aramızda yaşamın en güzel tarzını sürüyorlar, 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlarken bu hissiyatla, bu duygularla gazilerimizi bağrımıza basmak sadece bu güne has değil her zaman için gazilerimizle daima temas halinde olmak istiyoruz.

Bu anlamda gazilerimize her zaman kapılarımız açık, biz sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu günde burada bu yemek vesilesi ile de sizlerle birlikte olmaktan gerçekten çok mutluyuz.” dedi.

İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından okunan yemek duasının ardından tamamlanan program sonrası Vali Kaban ve 2. Ordu Komutanı Korg. Temel, gaziler, gazi ve şehit yakınları ile sohbet ederek birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Orduevinde düzenlenen yemek Programına, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve üst düzey protokol üyeleri, kurum ve kuruluşların yetkilileri, gaziler, gazi ve şehit yakınları ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum