"Gençler Hayranlıkla İzledi"

Kelebek Fotoğrafçısı Abdullah Elgümüş, Milli Egemenlik Ortaokulunda kelebek fotoğraflarından oluşan bir sunum gerçekleştirdi.

"Gençler Hayranlıkla İzledi"
07 Mayıs 2018 - 00:00 - Güncelleme: 07 Mayıs 2018 - 18:37

Kelebek Fotoğrafçısı Abdullah Elgümüş, Milli Egemenlik Ortaokulunda kelebek fotoğraflarından oluşan bir sunum gerçekleştirdi.

“Gençler Hayranlıkla İzledi”

Gençlik ve Spor Bakanlığının finansman desteğiyle hayata geçirilen Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD tarafından yürütülen Burası Benim Yerim/MAFSAD Kitap Kafe Projesi çerçevesinde Milli Egemenlik Ortaokulu öğrencileri renkli mi renkli bir fotoğraf sunumuna ev sahipliği yaptılar. Kelebek Fotoğrafçısı Abdullah Elgümüş’ün objektifine takılan onlarca tür kelebek, öğrenciler tarafından hayranlıkla izlendi. Abdullah Elgümüş  yaptığı sunumda kelebekler hakkında öğrencilere bilgiler aktarırken aynı zamanda kelebeklerin türleri,  Malatya’da yaşayan kelebek türleri, kelebek fotoğrafı çekerken dikkat edilecek hususlar vb konularda   öğrencilerin meraklarını giderdi.

“Malatya’da 180 Tür Kelebek Yaşıyor”

Malatya’da yaklaşık 180 tür kelebeğin yaşadığını, 180 türün tamamını çekme imkanı bulduğunu söyleyen Abdullah Elgümüş kelebek fotoğraflamanın çok keyifli olduğunu, kelebek çekerken doğayla baş başa kaldığı için daha mutlu ve enerjik olduğunu, aynı zamanda kelebek fotoğraflamanın kişinin gözlem yeteneklerine katkı sunduğunu sözlerine ekledi.

“Talep Doğrultusunda Okullarda Sunum-Söyleşi Faaliyetleri Yürütüyoruz”

Proje Koordinatörü Yılmaz Konuk Kitap Kafe projesini Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklığıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Proje kapsamında proje ortaklarıyla protokol yapıldığını, protokol  çerçevesinde Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan   talep olması durumunda, bu okullarda  fotoğraf üzerine sunum söyleşiler gerçekleştirdiklerini  ifade etti.  Konuk, Milli Egemenlik Ortaokulunda yapılan kelebek sunumu için de Kelebek Fotoğrafçısı Abdullah Elgümüş’e çok teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum