Hayta: Bu Şer'den Demokrasi Galip Çıkmalı

Remzi Hayta yazdı:"Her şerrin ardında bir hayır vardır’ derler ya öyleyse ümit ederim 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından da güçlü demokrasi galip çıkar"

Hayta: Bu Şer'den Demokrasi Galip Çıkmalı
22 Temmuz 2016 - 18:02

Remzi Hayta yazdı:"Her şerrin ardında bir hayır vardır’ derler ya öyleyse ümit ederim 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından da güçlü demokrasi galip çıkar"

Türkiye hakikaten çok zor bir dönemden geçiyor. Üç terör örgütü ile aynı anca mücadele etmek zorunda olan güzel ülkemizin en güçlü silahı olan Türk Silahlı Kuvvetleri maalesef itibar olarak sıfırlanmış durumda. Terörle mücadele etmesi gereken bu zorlu coğrafya da ülke olarak bir an evvel silahlı kuvvetlerimizin moral ve motivasyonu artıracak çalışmalar yapmalı halk nezdinde de kendi askerine karşı sarsılan o güveni yeniden tahsis etmenin yollarını aramalıyız.

Çok zor günlerden geçtiğimiz şu günlerden tek çıkış noktamızın demokrasi olduğunu unutmayalım. Mecliste grubu bulunan siyasi partiler başta olmak üzere büyük bir uzlaşı içerisinde demokrasiyi güçlendirici adımları ivedilikle atalım.

15 Temmuz Darbe girişiminin başarısız olmasında en büyük faktörlerden birinin de medya olduğunu unutmayalım. O gece iktidar karşıtı yayın yapan en marjinal kanallar dahi darbecilerin karşısında yayın yapmıştır. Buradan özgür basının önemini anlamakta yarar var. Eleştiri sınırları içerisinde farklı görüşleri savunan medyanın var olması toplumun tüm kesimi için büyük önem atfetmektedir. Bu gerçeği en acı şekilde 15 Temmuz gecesi öğrendiğimizi düşünüyorum.

Bakınız başka bir çarpıcı bilgiyi daha paylaşmak istiyorum sizlerle. 15 Temmuz hain darbe girişimini yapmaya kalkışanlar dinci bir örgütün mensubu.Oysa Malatya dahil bir çok ilde provokatörler sanki darbe girişimi yapanlar Alevi yurttaşlarımızmış gibi o bölgelerde olaylar çıkarmaya çalıştılar. Halbuki darbe girişiminde bulunanlar dinci bir örgüt olduğu gibi Marmaris’te Sayın Cumhurbaşkanımızın otelinde şehit düşen polisimizde Alevi kökenliymiş. Darbecilerin bir amacı ülkeyi ele geçirmekse diğer amacı iç savaş çıkarmak olduğunu bir an olsun aklımızdan çıkarmadan sağduyu içerisinde birlik ve beraberliğimize zarar verici en ufak bir davranışın içerisinde bulunmadan demokrasimize sahip çıkalım.

Bu saatten sonra demokratik sınırlar çerçevesinde farklı görüş beyan edenlere daha fazla tahammül göstermek, Anayasamızda 80 darbesinden kalan anti demokratik maddeleri değiştirmek bu ülkenin geleceği için çok önemli. Tek bayrak altında gidecek başta vatanımızın olmadığını bilerek orta payda da kardeşçe yaşamanın iradesini ortaya koymak hepimizin bir vatani görevi olduğuna inanıyorum.

 

REMZİ HAYTA

YORUMLAR

  • 0 Yorum