İç Güvenlik Yasası Bir Darbedir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İç Güvenlik Yasasıyla ilgili “bu bir darbedir” yorumunu yaptı.

İç Güvenlik Yasası Bir Darbedir
28 Mart 2015 - 17:50 - Güncelleme: 02 Nisan 2015 - 16:56

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İç Güvenlik Yasasıyla ilgili “bu bir darbedir” yorumunu yaptı.

Ağbaba, Malatya’da Basak Köyü Sosyo-Kültürel Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni (Basak-Der) ziyaret etti. Beraberinde partililerle birlikte gerçekleştirdiği ziyarette İç Güvenlik Paketi'nin yasallaşmasını değerlendiren Ağbaba, “Faşizmin resmileşmesi ve kanunlaşması demektir. Maalesef milletin oyu ile seçilen milletvekilleri milletin iradesine darbe yapmıştır. Bu bir darbedir. İnsanların anayasada doğan haklarını kullanırken,düşüncelerini ifade ederken bunlar suç sayılmaya başlanmıştır. 12 Eylül’den daha beter bir dönem yaşamaktayız. 12 Eylü’lde bile bunlar Kenan Evren’in aklına gelmemiştir. Bu tamamen 7 Haziran seçimlerinden sonrasına hazırlık. 7 Haziran seçimlerinden korkuyor bunlar. Tekrar söylüyorum bu bir darbedir. Faşizmin kanunlaşmış halidir” dedi.

İç güvenlik yasasını Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini belirten Ağbaba, “İç güvenlik yasasını tanımayacağız. Bu iç güvenlik paketini 8 Haziran’da tekrar meclise getirip değiştireceğiz. Bu iç güvenlik paketini yapanları da tarih yazacak” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmaya da değinen Veli Ağbaba, “Hem Bülent Arınç haklı hem de Melih Gökçek. Bülent Arınç, Gökçek ile ilgili ne diyor parsel parsel sattı diyor Ânkarayı’. Bu bilinen bir gerçek. Bu açıklama doğru. Melih Gökçek’in Bülent Arınç hakkında söyledikleri de doğru. Bunlar şimdi paralelde birbirlerine giriyor. İkisi de pisliğin içine batmışlar. Birisi rant pisliğinde diğeri ise siyasi çamura batmıştır. Eğer Bülent Arınç 8 Haziran’a kadar açıklamazsa biz bunları açıklayacağız. Milletvekili maaşı ile zenginleşenlere bir bakın ben dahil kim milletvekili maaşı ile zenginleşiyorsa hırsızlık yapıyordur. Milletvekili maaşı zenginleşenlere bir bakın Melih Gökçek’in Bülent Arınç’ın ne demek istediklerini anlarsınız. Eğer Bülent Arınç dürüst bir insansa 8 Haziran’a kadar bunları açıklasın” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum