Ilıcak Kur-an Kursu Eğitim Öğretime Hazırlanıyor

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde İl Müftüsü Ümit Çimen ile birlikte Ilıcak ailesi tarafından yaptırılan Ilıcak Camii ve Kur-an Kursu’nda incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, Kur-an Kursu ile ilgili belediye olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Ilıcak Kur-an Kursu Eğitim Öğretime Hazırlanıyor
29 Ağustos 2015 - 00:00 - Güncelleme: 29 Ağustos 2015 - 00:03

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde İl Müftüsü Ümit Çimen ile birlikte Ilıcak ailesi tarafından yaptırılan Ilıcak Camii ve Kur-an Kursu’nda incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, Kur-an Kursu ile ilgili belediye olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde İl Müftüsü Ümit Çimen ve Tandoğan Mahallesi Muhtarı Yusuf Gökalp ile birlikte Tandoğan Mahallesi’nde Ilıcak ailesi tarafından yaptırılan Ilıcak Cami ve Kur-an Kursu’nda incelemelerde bulunarak, yetkililerde bilgiler aldı. Burada konuşan Tandoğan Mahallesi Muhtarı Yusuf Gökalp, “Öncelikle Ilıcak ailesine bu hizmeti mahallemize getirdikleri için teşekkür etmek istiyorum. Allah onlardan razı olsun. Sayın Battalgazi Belediye Başkanım Selahattin Gürkan ve Sayın müftüme teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Böylesine güzel bir hizmetin mahallemizde olması, buralarında rengini değiştirecektir” dedi.

Malatya İl Müftüsü Ümit çimen’de, Malatya’ya önemli bir Cami ve Kur-an Kursu kazandırıldığını belirterek, “Burası Ilıcak Kur-an Kursumuz. Tandoğan mahallesinde Müftülüğümüze ait Diyanet İşleri Başkanlığımıza tahsis edilmiş bir arsa üzerine Ilıcak ailesi tarafından yapılan 120 kapasiteli erkek Hafızlık Kur-an Kursumuz. Malatya’da Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı Kur-an Kurslarımız var. Bunların içinde Kız Kur-an Kurslarımız var. hepsi sağlıklı ve güzel tanzim edilmiştir. Ancak erkek Hafızlık Kur-an Kurslarımız uygun ve yeterli değil. Bunun için Malatya’mızda bu binamızı Ilıcak ailemiz, bu arsa üzerine bizzat kendileri yaparak Müftülüğümüze, Diyanet İşleri Başkanlığımıza teslim ediyorlar. Nasip olursa bu yıl eğitim öğretime yetiştirmeyi hedefliyoruz. Tüm hizmetleri bitti, bazı eksiklikleri var, onları da hızla tamamlayarak hizmete açmayı istiyoruz. Bundan sonrada Battalgazi Belediye Başkanımızın himmetleri ile inşallah eğitim öğretime açılacak. Burası inşallah Malatya’mızın yüz akı, vitrini olacaktır” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Ilıcak ailesine Malatya’ya kazandırdığı Cami ve Kur-an Kursu’ndan dolayı teşekkür ederek, “Hazineye ait olan bu yere Ilıcak ailesinin böyle güzel bir Yatılı Kur-an Kursu’nun mescidiyle, sosyal tesisiyle birlikte yapılması, Ilıcak ailesi içinde, Malatya’mız içinde bir şereftir. Burada Ilıcak ailesini kutluyorum. Devletimize teslim edilen bu Kur-an Kursu’nda ben inanıyorum ki devletimizin, milli birlik ve beraberliğine uygun güzel insanların, vatanını, milletini, ailesini, devletini seven insanların yetişeceği bir merkez olacaktır. Müftümüzle görüştük, Kur-an Kursu’nun bir an önce eğitim-öğretime başlaması için Belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bu Kur-an Kursunu memleketimize kazandırdıkları için Ilıcak ailesine teşekkür ediyorum. Müftümüzün bu heyecanıyla birlikte çok daha güzel hizmetleri Malatya’mıza, Battalgazi’mize kazandıracağımıza inancımız tamdır. Belediye olarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlaması için gereğini yapacağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum