Kahtalı'dan,CHP'li Ağbaba'ya Sert Eleştiriler

TÜRGEV’in Malatya’da öğrenci yurdu açmasından sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı’nın konuyu meclise taşımasına iktidar kanadından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Kahtalı'dan,CHP'li Ağbaba'ya Sert Eleştiriler
31 Ağustos 2015 - 00:01 - Güncelleme: 31 Ağustos 2015 - 00:10

TÜRGEV’in Malatya’da öğrenci yurdu açmasından sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı’nın konuyu meclise taşımasına iktidar kanadından tepkiler gelmeye devam ediyor. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın, TÜRGEV’in Malatya’da açtığı öğrenci yurdunu diline dolaması sonrası Milletvekili Bülent Tüfenkci’den sonra AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı’dan da cevap geldi. Ağbaba’nın son olarak İçişleri Bakanlığı’na sunduğu soru önergesinin gerçekten çok anlamsız olduğunu ifade eden Kâhtalı, “Her zaman olduğu gibi ülkede yapıcı bir şey yapmaktansa yapılanı kötülemek adına ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da kurucu üyeleri arasında bulunduğu TÜRGEV’in Malatya’ya gelmesinin bir kazanım olduğunu dile getiren Kâhtalı, “TÜRGEV’in burada olması demek öğrencileri barındırılması ve gerekli yardımların yapılması olacaktır. Malatya’da bu konuda bir açık vardı” diye konuştu.

CHP’nin geçmiş dönemlerde belediyelerin öğrencilere sağladığı bursları da Anayasa Mahkemesi’ne taşıyarak iptal ettirdiğini hatırlatan Kahtalı, “Bunların hiçbir yapıcı taraflarının olmadığı gibi TÜRGEV’in de sağladığı imkanları öğrencilerin ellerinden almak için Anayasa Mahkemesine giderler. Bunlar her zaman yapılan hayırlı işlerin önüne engel olurlar. Bundan sonra da değişeceklerini düşünmüyorum ve inanmıyorum” dedi.
TÜRGEV ile ilgili yapılan eleştirilerin hiç birine katılmadığını ifade eden İl Başkanı Kâhtalı, “Herkes bunun farkında. Malatya için güzel bir hizmet. Malatya’mız için hayırlı olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili’nin, seçim öncesinde yürüttüğü ‘Malatya’nın tek Milletvekili’ kampanyasının da yersiz olduğunu savunan Kahtalı, “Veli Bey ‘ben cesur yüreğim, Malatya’nın tek milletvekiliyim’ diyor ancak bir önceki seçimde aldığı 85 bin oyu bu seçimde 72 bine düşürüyor. Demek ki hiç kimse kendisini istemiyor. Bu memlekette genel başkan yardımcısı olmasına rağmen oy kaybeden tek milletvekilidir her halde. Bırakın başka bir milletvekili çıkarmayı almış oldukları oyu bile düşürdü Veli Ağbaba. Bu memlekette söylediği gibi en çok çalışan vekil olmuş olsaydı herhalde kendisini onure ederleri ve daha fazla oy verirlerdi. Bu yüzden söylemlerine hiç katılmıyorum doğruda bulmuyorum. İnsanları aldatıcı ifadeler kullanıyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum