Kanalboyu'nda Son Rötuşlar

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kanalboyu’nda sürdürülen değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Kanalboyu'nda Son Rötuşlar
31 Mayıs 2016 - 01:34 - Güncelleme: 25 Haziran 2016 - 16:48

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kanalboyu’nda sürdürülen değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Kent içinde Malatyalıların en uğrak yerlerinden biri olan ve Malatya deyince akla ilk gelen mekanlardan biri olan Kanalboyu, yenilen yüzüyle Malatyalıların beğenisine sunuluyor. Ramazan ayı içerisinde ince işleriyle birlikte tamamlanacak olan çalışmalar, 3 aşamalı projenin en önemli parçalarından biri. Büyükşehir Belediyesi, projenin Kernek Meydanı ve Şelalesi ile Hürriyet Parkı’nı daha önceden Malatyalıların hizmetine sunmuştu. Altyapısı yenilenen Kanalboyu’nda 3,2 metre genişliğinde kaldırımlar, 3 metre genişliğinde kanal yanı kaldırımı, 3,5 metre genişliğinde yollar yapıldı. 124 adet dekoratif aydınlatma direğinin monte edildiği Kanalboyu’nda yeşillendirme çalışmaları da yapıldı. Caddeyi ikiye bölen kanalın içi ise seramik taşlarla kaplandı.

Proje çalışmaları sırasında sık sık incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatyalıların vazgeçilmez mekanı olan Kanalboyu’nun, Malatya’ya yakışır bir hale getirildiğini söyledi. Malatyalıların, Kernek Meydanı ile Hürriyet Parkı’na yoğun ilgi gösterdiğini belirten Çakır, “Turgut Özal Tabiat Parkı da bu ilgiden nasibini alıyor. Sanat Sokağı da Malatyalıların övgüsüne mazhar oldu. Malatyalıların aileleriyle vakit geçirebildikleri, çocuklarıyla koşup oynayabildikleri, sevdikleriyle güzel vakit geçirebildikleri alanların sayısını artırıyoruz. Kanalboyu da bu mekanların başında geliyor. Bu mekanların arasına Fahri Kayahan Bulvarı’ndaki proje ile Güney Kuşak yolu Derme Suyu Projesi de eklenecek. Malatya’yı her alanda yaşanabilir bir şehir haline getirmek bizim asli görevimiz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum