Kelebek fotoğrafları ilgi gördü

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği'nin (MAFSAD) bu haftaki konuğu, çektiği birbirinden ilginç kelebek fotoğrafları ile tanınan Abdullah Elgümüş oldu.

 Kelebek fotoğrafları ilgi gördü
25 Ocak 2015 - 17:09 - Güncelleme: 25 Ocak 2015 - 17:27

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği'nin (MAFSAD) bu haftaki konuğu, çektiği birbirinden ilginç kelebek fotoğrafları ile tanınan Abdullah Elgümüş oldu. 

MAFSAD’ın SODES kapsamında yürüttüğü “Fotoğraf Aşkına Projesi” çerçevesinde, SODES Fehmi Kolçak Fotoğraf Atölyesinde gerçekleştirilen etkinlikte üyelere sunum yapan Fotoğrafçı Abdullah Elgümüş, Türkiye’de 400 çeşit kelebek olduğunu Malatya’da ise 171 çeşit kelebeğin fotoğraflandığını söyledi.

Kelebek çekimlerinin oldukça zahmetli ve emek gerektiren bir iş olduğunu belirten Elgümüş, bu tür çekimlerde sabırlı olmak gerektiğini ifade etti. Malatya’nın her ilçesinde tür olarak birçok kelebeğin yaşadığını ve bu kelebekleri fotoğraflamaya çalıştığını belirten Elgümüş, kelebeklerin nerede görülüp fotoğraflanabileceği, kelebek fotoğrafı çekiminde gerekli ekipmanların neler olduğu ve kelebek fotoğrafı çekim yöntemleri gibi konuları anlattı.

Elgümüş, kelebek türlerinin çok fazla olmasından dolayı bütün türleri tanıyamadıklarını da belirterek bu işi profesyonelce yapan bir web sitesinden destek aldıklarını söyledi. Fotoğrafladıkları kelebekleri web sitesine yükleyerek buradaki uzmanların bu kelebeklerin hangi türe ait olduğu bilgisine ulaştıklarını söyleye Elgümüş, sunumunu büyük bir dikkatle izleyen üyelere de teşekkür etti.

Özellikle kelebekleri fotoğraflayan Abdullah Elgümüş’ün çok değerli bir çalışma yaptığını söyleyen MAFSAD Başkanı İnan Orhan da emek isteyen bu çalışmalardan dolayı Elgümüş’e teşekkür etti.

MAFSAD üyesi Ayhan Aydaş ise Malatya’da fotoğraf eğitimi, fotoğraf sunum ve söyleşileri gibi hususlarda önemli bir boşluğu dolduran MAFSAD Yönetimine ve kelebek sunumu için Fotoğrafçı Abdullah Elgümüş’e teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum