Kocaeli'deki Ford işçileri Bursa'ya desteğe gidiyor

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Ford işçileri, Bursa’da eylemde olan Renault ve Tofaş işçilerine destek vermek için yola çıktı.

Kocaeli'deki Ford işçileri Bursa'ya desteğe gidiyor
21 Mayıs 2015 - 15:14

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Ford işçileri, Bursa’da eylemde olan Renault ve Tofaş işçilerine destek vermek için yola çıktı.Türk Metal Sendikası’nın yaptığı üç yıllık toplu iş sözleşmesini onaylamayarak Bursa’da eylem başlatan Renault ve TOFAŞ işçilerine destek olmak amacıyla Türk Metal Sendikası’na karşı eylem başlatan Ford işçileri, bugün Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Sabri Yalım Parkı’nda toplandı.

Türk Metal Sendikası’na karşı çeşitli sloganlar atan Ford işçileri, sendikadan istifa ettiklerine dair dilekçelerini hazırladı. İzmit’te bir basın açıklaması yapan işçiler, Bursa’da TOFAŞ ve Renault fabrikalarında eylem yapan işçilerin yanında oldukları mesajını verdi.

Basın açıklamasının ardından İzmit Sabri Yalım Parkı’ndan, arabalarını bıraktıkları Büyükşehir Belediyesi Açık Otoparkı’na sloganlar eşliğinde yürüyen işçiler, buradan araçlarıyla konvoy oluşturarak Gölcük ilçesinde bulunan Ford Otosan fabrikasına gitmek üzere harekete geçti.

Fabrika önüne gelerek burada da bir basın açıklaması gerçekleştiren işçi grubu, daha sonra Bursa’da eylemde olan Tofaş ve Renault işçilerine destek vermek üzere Bursa’ya gitmek için yola çıktı. Öte yandan, işçiler araçlarının ön ve arka kısımlarında bulunan marka logolarını siyah bantla kapattı.




YORUMLAR

  • 0 Yorum