Kubbe Dağı Tünel Projesi'nin İhalesi Yapıldı

Kubbe Dağı Tünel Projesinin ihalesi yapıldı.

Kubbe Dağı Tünel Projesi'nin İhalesi Yapıldı
26 Ekim 2016 - 13:09 - Güncelleme: 26 Ekim 2016 - 13:21

Kubbe Dağı Tünel Projesinin ihalesi yapıldı.

Ankara'da gerçekleştirilen İhaleye  Apran Mühendislik, Sumka İnşaat Mühendislik, Yol Sim Mühendislik adlı firmalar teklif sundu. İnceleme sonrası işi alacak firmaya Kasım ayında yer teslimi yapılacak.

Kubbe Dağı Tünel Projesi  ile Malatya'nın Pütürge ve Doğanyol ilçeleri ile Diyarbakır'ın Çüngüş, Çermik, Adıyaman'ın Gerger ilçeleri girişi olup çıkışı olmayan ilçeler konumundan çıkacak Ayrıca Battalgazi-Kale, Kahta ve Siverek ilçeleri ile bağlantılar da sağlanacak. Malatya ili ile Çüngüş, Çermik, Gerger ve Siverek ilçelerinin yolları yaklaşık 150-200 km kadar kısalacak.

Kubbe Dağı’na tünel yapılması projesinin hem Pütürge, hem de Doğanyol ilçesi hem de bölge için çok önemli olduğunu vurgulayan Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat "Proje 4 kilometre uzunluğundaki tüneli ve 3 kilometrelik bağlantı yolunu kapsıyor. Proje hayata geçirildiğinde bölgemiz için çok önemli bir yatırım kazandırılmış olacaktır.Tünelin ve Grup yollarının hizmete girmesi ile Malatya Pütürge Doğanyol arasının 20 km kısalacak ve Kubbe dağındaki 300 adet viraj bu projeyle yok olacaktır. Karlı buzlu 1930 rakımlı olan Kubbe Dağı devre dışı kalacaktır. Halkımızın bölgemizin makus talihi değişecek bölge özellikle ekonomik ve turizm anlamında kısacası her alanda  geri kalmışlıktan kurtulacaktır.Projeyi başından sonuna kadar destekleyen ve emeği geçen  Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve diğer Milletvekillerine  ,Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve ekibine , karayolları yetkililerine , emeği geçen diğer siyasi ve bürokratlara  şahsım ve Pütürge,Doğanyol halkımız adına teşekkür  eder, şükran'larımı sunarım." diye konuştu

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum