Malatya EMİTT'de Tanıtıldı

İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde 70’e yakın ülkeden katılımın olduğu 19. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) açılan Malatya Standı fuar süresince ilgi gördü.

Malatya EMİTT'de Tanıtıldı
25 Ocak 2015 - 17:02 - Güncelleme: 25 Ocak 2015 - 17:27

İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde 70’e yakın ülkeden katılımın olduğu 19. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) açılan Malatya Standı fuar süresince ilgi gördü.

TÜYAP’daki EMİTT Fuarının son gününde Malatya Standı yoğun bir ziyaretçi akınına uğrarken, ziyaretçileri kuru kayısı ile birlikte Malatya ile ilgili tanıtım materyalleri dağıtıldı. Ziyaretçilerin kayısı dönerine karşı ise yoğun bir ilgi gösterdiği görüldü.

Malatya standına gelen MİAD Başkanı Yunus Aktaş, İstanbul’da Malatya’yı yaşadıklarını söyleyerek, organizasyona emeği geçenlere teşekkür etti.

Malatya Standına önemli ölçüde katkı ve destek de veren Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, Pütürge Belediyesi olarak hem İzmir ve hem İstanbul fuarında yer aldıklarını ifade ederek, “İstanbul’daki fuara katılmamızın yegane sebebi, şuanda Nemrut bölgesinde bizim 3 tane otelimiz var. Bunun 2 tanesi Pütürge Belediyesi’ne, 1 tanesi özel işletmeye aittir. Biz buranın fuarını canlandır arayışı içindeyiz ve bu nedenle fuarlara aktif olarak katılıyoruz. Pütürge’nin güzel ürünlerini de tanıtıyoruz. Bu yaz, Pütürge bölgesine ciddi oranda bir turistin gelmesini bekliyoruz.  Otellerimiz güzel. Her iki otelinde açılışını ilkbaharda yapacağız. Malatya’nın turizmi çok önemli. Malatya’da çok önemli inanç tarih ve doğa turizmi alt yapısı var. Çok ciddi tarih ve kültüre sahip bir iliz. Malatya Standının kurulmasında ve fuar süresince burada emek veren Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, büyükşehir ile birlikte Tepehan Belde belediyesi binasını otel olarak düzenlediklerini, yine büyükşehir ile birlikte Pütürge Belediyesine geçen eski Güneş Oteli’nde İngilizce güneşin doğuşu anlamına gelen Sunrise Hotel olarak değiştirerek yeniden restore ettiklerini kaydetti. Polat, ilçedeki 1 özel sektör oteli ile birlikte yatak kapasitesinin şuanda 100’ü geçtiğini kaydederek, turist sayısının bu yıldan itibaren artacağını ve bunun için tanıtım ve organizasyon çalışmalarını yürüttüklerini kaydetti.

Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, Nemrut bölgesinde Adıyaman ile bağlantı yolunun genişletilmesini yaptıklarını ve bu yılda asfaltını dökerek geçişlerin daha rahat olarak sağlanmasını gerçekleştireceklerini ifade etti.

İstanbul TÜYAP’daki EMİTT Fuarında 5 gün süresinde Malatya’nın tanıtılması için bir çalışma yaptıklarını ve başarılı bir tanıtım süreci geçirildiğini kaydeden Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, “Sayın Valimiz Süleyman Kamcı’nın talimatları ile Büyükşehir Belediyemizin ve bağlı şirketleri Kültür A,Ş. ve Esenlik Şirketi’nin, Fırat Kalkınma Ajansı, Pütürge, Darende ve Arapgir Belediyelerimizin  katkıları ve destekleri ile fuar organizasyonunu en iyi şekilde yaparak sonuçlandırdık.  Malatya’nın kültürel ve turizm değerlerini tanıtmaya çalıştık. Bu konuda başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Sivil toplum kuruluşlarımızın da bu organizasyonlarda yer almasını diliyoruz. Türkiye’de yapılan en büyük fuarlardan birinde Malatya’yı tanıtmaya çalıştık. Sivil toplum kuruluşlarımızın bizimle olmasını arzu ediyoruz. Biz burada zevkle hizmet ettik.

Fuar organizasyonunda bize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.  Ayrıca  işadamı Murat Tokmak’a, Şube Müdürümüz Ali Cengiz’e de emek ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum