Malatya Film Festivali'nde 'Sinema Emek Ödülleri' Bu Yıl Da Verilecek

Malatya Uluslararası Film festivalinde sinema emek ödüllerinin bu yıl da verileceği bildirildi.

Malatya Film Festivali'nde 'Sinema Emek Ödülleri' Bu Yıl Da Verilecek
09 Ekim 2015 - 00:17 - Güncelleme: 09 Ekim 2015 - 20:38

Malatya Uluslararası Film festivalinde sinema emek ödüllerinin bu yıl da verileceği bildirildi.

Malatya Valiliği koordinasyonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında geçtiğimiz yıl ilk kez verilen 'Sinema Emek Ödülleri'nin bu yıl da verileceği açıklandı. Sadece beyaz perdenin önünde değil, arkasında bulunarak sinemaya emek veren isimler onurlandırılacak. Bu kapsamda verilecek olan Sinema Emek Ödüllerinin sahipleri belirlendi. Bu sene 6-12 Kasım 2015 tarihleri arasında 6. yaşını kutlayacak olan festival kapsamında, Sinema Yazarı ve Tarihçisi Agah Özgüç ile birçok tiyatro topluluğu ve film ekibinde makyaj uzmanı olarak yer alan Suzan Kardeş emek ödülüne layık görüldü. 

AGAH ÖZGÜÇ
Ödüle layık görülen Özgüç, 1950'li yıllarda birçok edebiyat dergisine şiir ve denemeler yazmış, 1961 yılında ise profesyonel gazeteciliğe geçişi yapmıştı. O yılların Artist, Sinema, Ses, Perde gibi magazin ve sinema dergilerinde yazıları çıkan Özgüç'ün Türk basınında yer alan yayın organlarının hemen hemen tümünde yazıları yer aldı. Türk sinema tarihini aydınlatan binlerce belge, bilgi ve dokümanı arşivleyen 83 yaşındaki emektar sinema yazarı, çeşitli dergilerde yazmayı sürdürüyor.

SUZAN KARDEŞ
Sinema ve reklam filmlerinin vazgeçilmez makyaj sanatçısı Suzan Kardeş, Bir Demet Tiyatro’da 'Pencereden bakan kadın' olarak hafızalarda yer edinmişti. Kosovalı Türk makyaj uzmanı (makyöz), oyuncu ve ses sanatçısı Suzan Kardeş, iş hayatına Hürriyet gazetesinde başladı. Kardeş, burada çekilen fotoromanlarda rol alan oyunculara makyaj yaparak mesleğinde gelişti. Şan Tiyatrosu'nda saç ve makyaj yapımıyla çalışmayı sürdüren Kardeş, birçok tiyatro topluluğu ve film ekibinde makyaj uzmanı ve kuaför olarak yer aldı. 1995 yılından başlayarak, Beşiktaş Kültür Merkezi'nin saç ve makyaj çalışmaları görevini yapmaya başladı. İş Bankası reklamlarında oyuncu Haluk Bilginer'e yaptığı Atatürk makyajı ile ses getiren ünlü makyöz, 'Beynelmilel', 'Hokkabaz' gibi birçok projede makyözlük yaptı. Suzan Kardeş, ayrıca Goran Bregoviç'ten Türkan Şoray'a kadar birçok ünlünün sahne makyajını gerçekleştirdi. Suzan Kardeş müzik albümü, film ve kitap projeleri ile sinema dünyasına renk katmaya devam ediyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum